Ασπίδα προστασίας για τον Κώστα Καραμανλή προσπάθησε να υψώσει ο Γιάννης Αγγέλου κατά τη διάρκεια της απολογίας του για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Στην προσπάθειά του όμως να βγάλει από το πλάνο τον τέως πρωθυπουργό, τον εμφάνισε ως ένα άβουλο, αδιάφορο και φυγόπονο άτομο, που...
δεν είχε καμία ενημέρωση για τα θέματα που έφταναν στο πρωθυπουργικό γραφείο – ούτε καν όταν αναφέρονταν σε καταγγελίες εις βάρος συνεργατών του.
Κατά το διευθυντή του, το γραφείο του πρωθυπουργού… «είχε απλώς διεκπεραιωτικό χαρακτήρα με σκοπό την ενημέρωση του καθ’ ύλην εκάστοτε αρμοδίου», είπε στην απολογία του. Με απλά λόγια, ήταν τμήμα διερχομένων εγγράφων, κάτι σαν εσωτερικό ταχυδρομείο!
Ο Γιάννης Αγγέλου επιχείρησε να δώσει στην υπόθεση πολιτική χροιά συνδέοντας τη βαρύτατη κατηγορία που αντιμετωπίζει με τη θέση που είχε επί σειρά ετών στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή. «…Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πλήξουν τον πρώην πρωθυπουργό, κατά τη γνώμη μου», είπε στην ανακρίτρια και συμπλήρωσε: «Αυτά τα χρόνια ήταν τα χειρότερα, ποιοτικά, της ζωής μου για εμένα και την οικογένειά μου και τελικά αυτό που μου έμεινε είναι η πικρία από μια κλήση σε απολογία ως κατηγορουμένου».
Η μαρτυρία που «καίει» τον Γιάννη Αγγέλου είναι αυτή του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα, ο οποίος του αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Και αυτή τη μαρτυρία επιχείρησε να αποδυναμώσει ο κατηγορούμενος. «Ο κ. Δούκας δεν θυμάται καλά. Κάτι θυμάται, αλλά δεν το θυμάται καλά…», απαντά αναφερόμενος στο επίμαχο τηλεφώνημα στο οποίο φέρεται να παρότρυνε τον Πέτρο Δούκα να εξετάσει με απόλυτη προτεραιότητα την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών». Όσο για τη σχέση του με τους μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου, παραδέχτηκε πως η πρώτη επαφή μαζί τους έγινε παρουσία του Θόδωρου Ρουσόπουλου, και ισχυρίστηκε ότι οι μοναχοί δεν προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη γνωριμία τους. «Ενδεχομένως κάποια στιγμή το επιχείρησαν (να θέσουν το θέμα των ανταλλαγών), δεν τους άφησα περιθώριο… τους παρέπεμψα στους αρμόδιους φορείς».
Στο ΚΑΡΦΙ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου