Γ. Παπανδρέου: Η προσπάθειά μας πέτυχε...



Η προσπάθειά μας πέτυχε και αυτό επιβεβαιώνεται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου είπε ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σημείωσε ότι «τίποτα δε .................

μας χαρίστηκε. Φτάσαμε στην απόφαση με τη σταθερή μας διεκδίκηση. Φτάσαμε στην απόφαση με την ενίσχυση του κύρους της χώρας μας και οικοδόμηση των απαραίτητων συμμαχιών».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος και η κυβέρνηση δικαιώθηκε για την επιμονή της να υπάρξει απόφαση για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στις 11 Μαρτίου, από τις εξελίξεις στην Πορτογαλία και στη Λιβύη.

Σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται η χρηματοδότηση του προσωρινού μηχανισμού και του μόνιμου μηχανισμού και υπογράμμισε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σημαντικό μήνυμα που βγαίνει από την Σύνοδο Κορυφής, είναι πως σε κάθε περίπτωση η ΕΕ είναι εδώ και θα βοηθήσει τις χώρες τις ευρωζώνης. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα καθησυχάσει τις αγορές.

Πρόσθεσε ότι με τις αποφάσεις δίνεται ώθηση στην ελληνική προσπάθεια και στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το Σύμφωνο για το ευρώ, θα φέρει νέα μέτρα, είπε ότι ήδη η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις περισσότερες αλλαγές.

Ερωτηθείς σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Παπανδρέου είπε πως είναι προς το συμφέρον όλων μας να συνεργαστούμε. Δήλωσε πως θα υπάρξει διαβούλευση και εξειδίκευση προγράμματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την Ελλάδα σε μία διαφορετική τροχιά, είπε τέλος ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν τους ηγέτες της Ε.Ε. όπως η κρίση στη Λιβύη, το μεταναστευτικό και το θέμα του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.
skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails