Ποιοί είναι στη μαύρη λίστα του ΣΔΟΕ – Στη φόρα τα ονόματα 1.500 φοροφυγάδων

Ruta Socialista EB Virgilio Pinzón

- Εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών άλλων 1.700 επαγγελματιών
- Πιθανόν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των φοροφυγάδων μέσω διαδικτύου
- Ξεκινάει άμεσα το "ξεσκόνισμα" 10.000 φυσικών προσώπων (δικηγόροι, τραγουδιστές, γιατροί)
- Καρδιοχειρούργος με 35.000 εισοδήμα ετησίως είχε 5 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις

Στα «μανταλάκια» του διαδικτύου σκέφτεται να «κρεμάσει» το υπουργείο Οικονομικών τα ονόματα 1.500 φοροφυγάδων. Πρόκειται ως επί το πλείστον για...........γιατρούς και δικηγόρους που έπειτα από έρευνες του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι οι «φουσκωμένοι» τραπεζικοί τους λογαριασμοί δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωναν επί σειρά ετών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις, ενός οδοντιάτρου ο οποίος δήλωνε φορολογητέο εισόδημα μόλις 25.000 ευρώ και στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ. Το ΣΔΟΕ του επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ. «Καμπάνα» 3,7 εκατ. ευρώ έπεσε και σε καρδιοχειρουργό, ο οποίος δήλωνε 35.000 ετήσιο εισόδημα, ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 5 εκατ. ευρώ.


Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η σκέψη τα ονόματα που φιγουράρουν στις λίστες των φοροφυγάδων να δοθούν στην δημοσιότητα, μέσω του διαδικτύου. Αλλά το ΣΔΟΕ δεν θα σταματήσει εκεί: Εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων 1.700 ατόμων που βρίσκονται στο «κόκκινο» και θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή δόθηκε μία ημέρα πριν από το Πάσχα.


Τον έλεγχο των εν λόγω επαγγελματιών, θα... χρεωθούν ειδικές ομάδες «κρούσης» εφοριακών που θα απασχολούνται

αποκλειστικά στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Επί της ουσίας, τα φυσικά πρόσωπα που ανήκουν στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» θα πρέπει κατά τη διάρκεια των ελέγχων να δικαιολογήσουν ότι το ύψος των περιουσιακών τους στοιχείων καλύπτεται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην Εφορία.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι ειδικές ομάδες «κρούσης» θα πρέπει να ολοκληρώσουν τους ελέγχους και να έχουν ενημερώσει για τα αποτελέσματά τους και τα φορολογικά έσοδα που προέκυψαν.


Μάλιστα, στο υπουργείο κάνουν λόγο για ελέγχους «man to man» και ευελπιστούν ότι θα αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα


Εν όψει και των ανακοινώσεων από το υπουργείο Οικονομικών για το σχέδιο δράσης κατά της φοροδιαφυγής, από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινάει το «ξεσκόνισμα» 10.000 φυσικών προσώπων (δικηγόροι, γιατροί τραγουδιστές, ελεύθεροι επαγγελματίες), που σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι φορολογικές Αρχές θεωρούνται... ύποπτοι φοροδιαφυγής.


Το υπ. Οικονομικών διαθέτει, έπειτα από διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το πλήρες περιουσιολόγιό τους (ακίνητα, καταθέσεις, εισοδήματα, αυτοκίνητα)NewsIt.gr
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails