Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών Παπανδρέου: Δεν θα μας σταματήσει το εμπόριο του φόβου



Προσήλωση στο έργο που έχουν αναλάβει, ζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τους υπουργούς του, κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος» και πως θα ήταν εγκληματικό εάν «η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου κυριαρχούσαν και σταματούσαν τη δική μας ευθύνη»....................



Βρισκόμαστε σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού, λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος του χρέους και της «κακοφωνίας» που υπάρχει στην ΕΕ, ανέφερε και επέκρινε όσους σεναριολογούν και κινδυνολογούν, τονίζοντας ότι πριν από ένα χρόνο, όταν υπεγράφη η δανειακή σύμβαση για τα 110 δισ. ευρώ, υπήρχε το σενάριο της χρεοκοπίας, ενώ φέτος διακινείται το σενάριο της αναδιάρθρωσης.

Παράλληλα, διέψευσε σενάρια που κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό, τονίζοντας ότι όλοι αυτοί μιλούν για κάθε θέμα που μπορεί να είναι θεωρητικό, είτε μικροπολιτικό, είτε και επουσιώδες συγκρινόμενο με τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Η δυνατότητα έκφρασης της γνώμης, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, είναι φυσικά ελεύθερη, αλλά «η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με όλη αυτή τη σεναριολογία».

«Σήμερα αυτό που χρειαζόμαστε είναι αίσθημα ευθύνης, πολιτική και κοινωνική συστράτευση, εθνική ενότητα, υπομονή και επιμονή στο σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, παραγωγική αναδιάρθρωση, κοινωνική και πολιτική ανασυγκρότηση της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της εισήγησής του.

«Όπως σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία έτσι και με το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανασυγκρότησης, που θα καταθέσουμε σε λίγες ημέρες, θα τη βγάλουμε από την κρίση και θα την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη, την ευημερία και την προκοπή», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου ΤΑ ΝΕΑ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails