ΒΡΗΚΑΝ ΠΕΝΤΕ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ


Η μυστηριώδης εξαφάνιση, στις αρχές Απριλίου, μιας πολυμελούς οικογένειας ο πατέρας της οποίας εμφανιζόταν ως κατάσκοπος, πήρε μακάβρια τροπή χθες, όταν ανακαλύφθηκαν πέντε πτώματα στον κήπο του σπιτιού τους, στη Νάντη. Από τις 4 Απριλίου τα μέλη της οικογένειας δεν είχαν δώσει κανένα...
σημείο ζωής: ο πατέρας Ξαβιέ, 50 ετών, επικεφαλής μιας μικρής εταιρείας στο Πορνίκ, η μητέρα Ανιέρ, 49 ετών, διευθύντρια σε ένα καθολικό σχολείο και τα τέσσερα παιδιά τους, Τομάς 21, Αρτίρ 18, Αν 16 και Μπενουά 13 ετών, άφησαν πίσω τους μόνο ενδείξεις ότι ετοιμάζονταν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.
Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την εξαφάνιση της οικογένειας, που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα.

Στον ίδιο τάφο

Το σπίτι, σε μια λεωφόρο στο κέντρο της Νάντης, ερευνήθηκε σχολαστικά μέσα και έξω αλλά μόλις χθες βρέθηκαν θαμμένα στον κήπο τα πτώματα των πέντε μελών της οικογένειας: της μητέρας και των τεσσάρων παιδιών της, ηλικίας από 13 έως 21 ετών.
Τα πέντε θύματα βρέθηκαν θαμμένα στον ίδιο τάφο. Οι ιατροδικαστές θα τα εξετάσουν σήμερα προκειμένου να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ξαβιέ Ρονσέν, όλοι τους έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο.
Ο πατέρας της οικογένειας, Ξαβιέ Ντιπόν ντε Λιγκονέ, που ήταν εμπορικός αντιπρόσωπος αλλά τον τελευταίο καιρό δήλωνε «κατάσκοπος», έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την αστυνομία.
Ένας γείτονας της οικογένειας είπε ότι τον είδε για τελευταία φορά πριν από δύο εβδομάδες να βάζει «μεγάλους σάκους στο αυτοκίνητό του».

Σαν να έφευγαν...

«Από απλή εξαφάνιση ερευνούμε τώρα μια υπόθεση δολοφονίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας της πόλης, Ξαβιέ Ρονσέν.
Μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος βίας στο σπίτι. Αντιθέτως, όλα έδειχναν ότι η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα.
Στο γραμματοκιβώτιο υπήρχε μια κάρτα με τη φράση: «Οι επιστολές να επιστραφούν στους αποστολείς. Σας ευχαριστούμε».
Μέσα στο σπίτι όλες οι ντουλάπες ήταν άδειες. Πριν από 15 ημέρες, το ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσαν τα δύο μικρότερα παιδιά έλαβε μια επιστολή στην οποία αναφερόταν ότι για επαγγελματικούς λόγους όλη η οικογένεια θα συνόδευε τον πατέρα στην Αυστραλία.
Μάλιστα ο αποστολές είχε εσωκλείσει και μια επιταγή με την οποία εξοφλούσε τα δίδακτρα για το υπόλοιπο του σχολικού έτους.

Πληρώθηκαν τα δίδακτρα

Ο διευθυντής του σχολείου, Ολιβιέ Μπουισού, είπε πάντως ότι τα παιδιά απουσίαζαν ήδη 4-5 ημέρες προτού λάβει την επιστολή.
Προτού εξαφανιστεί, η οικογένεια άφησε «παράλογα και αντικρουόμενα» μηνύματα.
Σε κάποιους συγγενείς ο πατέρας εξήγησε ότι είναι «μυστικός πράκτορας» και αναγκαζόταν να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Κοντά στο σπίτι παραμένει σταθμευμένο ένα μαύρο αυτοκίνητο που, σύμφωνα με τους γείτονες, ανήκε στη μητέρα. Στη σκόνη που έχει μαζευτεί στο καπό κάποιος έγραψε με το δάχτυλο: «Δεν είχες το δικαίωμα. Μας λείπεις. ΠΚ».fimotro
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails