Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για τραμπουκισμούς


Ο Δ. Κωνσταντόπουλος (δεξιά) συνομιλεί με τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο λίγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Δριμύ «κατηγορώ» εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατονόμασε ως υπεύθυνο για «τραμπουκισμούς» στα σοβαρά επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν χτες, σε κομματική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων. Χαρακτήρισε δε τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα και τον Συνασπισμό «συνυπεύθυνους σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα, που εκφράζεται με πρωτόγνωρη βία».

Χθες το απόγευμα ομάδα 50 ατόμων, τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες του δημάρχου Αγ. Αναργύρων κ. Νίκου Σαράντη είχαν ως επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού κ. Π. Τερζόγλου, επιτέθηκαν με καφέδες και αβγά έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης όπου συμμετείχαν περίπου 300 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, στον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο και στους υφυπουργούς κ. Χ. Αηδόνη και Μ. Τιμοσίδη....................

Με τα κράνη ανά χείρας
Με τα κράνη ανά χείρας
Αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν στο «Εθνος» ότι στην «αντισυγκέντρωση» συμμετείχαν τοπικά στελέχη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον υπουργό Υγείας, δέχτηκαν επίθεση με κράνη, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Αν. Λοβέρδου κ. Δ. Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού κ. Π. Τσελέκας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
Ολα ξεκίνησαν χθες λίγο πριν τις 7.00 μ.μ. όταν συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων περίπου 50 άτομα τα οποία φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, ενώ μοίραζαν φυλλάδια στα οποία χαρακτήριζαν ανεπιθύμητο τον υπουργό Υγείας και εμπόδιζαν την είσοδο των φίλων του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της συγκέντρωσης. Οταν εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, ξεκίνησαν τα επεισόδια.
Ο Δ. Κωνσταντόπουλος δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση, ενώ από χτύπημα με κράνος στο πρόσωπο τραυματίστηκε στη μύτη ο Π. Τσελέκας.
Ο υπουργός Υγείας προσήλθε στην αίθουσα όπου ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν τρομοκρατούνται. Στον χώρο κατέφθασαν λίγο αργότερα αστυνομικές δυνάμεις.
Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «νοοτροπία τραμπούκων και πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του '60, όπου δήθεν αριστεροί και δημοκράτες με απίστευτες προκλήσεις και χρήση βίας που οδήγησε σε τραυματισμούς, επιχείρησαν να παραστήσουν τους αγανακτισμένους πολίτες». Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον ΣΥΝ και τον πρόεδρό του κ. Αλ. Τσίπρα «έκθετους έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν με τη λειτουργία ενός δημοκρατικού κόμματος».
Ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού κ. Ν. Σαράντης που βρισκόταν στην εκδήλωση, δήλωσε στο «Εθνος» ότι ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Π. Τερζόγλου επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας και με αγριότητα και τραυμάτισε 3 άτομα. Από την πλευρά του ο κ. Π. Τερζόγλου δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του δημάρχου Αγ. Αναργύρων, που στοχοποιεί τον ίδιο και την οικογένειά του. Αναφέρει ότι συμμετείχε στην αντισυγκέντρωση -και όχι στα επεισόδια- ως πολίτης που πλήττεται από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, όταν επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, όπως αναφέρει, «μπράβοι» του υπουργού Υγείας και του δημάρχου Αγίων Αναργύρων.
Η Ηρώ Ζερβάκη, γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας, επισημαίνει: Στους «αγανακτισμένους πολίτες» που δημιούργησαν τα επεισόδια χτες στους Αγ. Αναργύρους υπήρχαν τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προπηλάκισαν και τραυμάτισαν μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΝ και οι πολιτικές δυνάμεις που δεν καταδικάζουν τέτοια αντιδημοκρατικά φαινόμενα είναι τελικά ηθικοί αυτουργοί και υποκινητές των επεισοδίων. Ο λαός της Δυτικής Αθήνας με τη στάση του θα απομονώσει αντίστοιχες πρακτικές βίας και αυταρχισμού.
ΣΥΝ
Στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και για πρώτη φορά επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΝ προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. «Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν» αναφέρει η ανακοίνωση.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ  ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails