Τα golden boys του συνδικαλισμού

Current company Logo
Οι αποκαλύψεις για τα προνόμια και τα δώρα που έδινε η ΔΕΗ για χρόνια στη ΓΕΝΟΠ αποκαλύπτει το εύρος της κακοδΙαχείρισης, της σπατάλης και της διαφθοράς που κυριάρχησε στο δημόσιο τομέα τα τελευταία 35 χρόνια.
Είναι προφανές ότι αυτό το σύστημα της συνδικαλιστικής εξουσίας, που δημιουργήθηκε παράλληλα στους κομματικούς μηχανισμούς και αναπτύχθηκε παράλληλα με την κομματοκρατία και τη διαπλοκή, κατέστρεψε το ελληνικό κράτος. Είναι επίσης προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, αν θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να......
έρθει σε ρήξη με αυτό το ΠΑΣΟΚ της συναλλαγής, των προσωπικών διευθετήσεων και της ιδιοτέλειας. Συχνά, πίσω από το  ΠΑΣΟΚ των αγώνων (τα ίδια ισχύουν και για την Νέα Δημοκρατία, και τους υπόλοιπους κομματικούς σχηματισμούς) κρύβονταν τα συμφέροντα των συντεχνιών που «πλούτισαν» σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και της ιδιωτικής οικονομίας.
Ο υποαμοιβόμενος ιδιωτικός υπάλληλος, που διέθετε πολύ συχνά πολύ υψηλά προσόντα, βλέπει με δέος ημιαγράμματους συνδικαλιστές να αμοίβονται δεκαπλάσια από τον ίδιο, χωρίς να προσφέρουν τίποτα στο δημόσιο συμφέρον. Λένε ότι τραπεζοκόμοι στα προκλητικά για τις αμοιβές ΕΛΠΕ κερδίζουν πάνω από 70.000 ευρώ το χρόνο αφού αμοίβονται με 17 μισθούς.
Οι ανισότητες αυτές, ανάμεσα στους εργαζόμενους στην ιδιωτική οικονομία και στο Δημόσιο, πρέπει να τελειώσουν. Οι πρώτοι προσφέρουν στον τόπο. Οι δεύτεροι συντηρούνται μεγαλοπρεπώς από τα δάνεια και την ελεημοσύνη των ξένων. Το μεγάλο έγκλημα του πολιτικού συστήματος είναι ότι μετέφερε τη χρεωκοπία του κράτους στην ιδιωτική οικονομία και τώρα κινδυνεύουμε να βουλιάξουμε όλοι μαζί.
Ο Παπανδρέου, που στηρίχθηκε στην εσωκομματική σύγκρουση του 2007 στην κομματική και συνδικαλιστική γραφειοκρατία, σήμερα είναι όμηρος των Φωτόπουλων και όλων αυτών των συνδικαλιστών του Δημοσίου που δεν θέλουν να ξεβολευτούν με τίποτα. Ο πρωθυπουργός μοιάζει πια εγκλωβισμένος στους τουρίστες του Beautiful People και στο λαϊκό ΠΑΣΟΚ που έχει αρχίσει να σκέφτεται την ιδέα να τον ξεφορτωθεί. Τα χρονικά περιθώρια για να αντιδράσει είναι ελάχιστα. Αν η απάντηση δεν είναι καταιγιστική και οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις κοσμογονικές, είναι θέμα χρόνου να δει την κυβέρνηση του να πέφτει και τον ίδιο να έχει την τύχη του Καραμανλή. Ίσως και χειρότερα.
http://www.iefimerida.gr/content/3451/%CF%84%CE%B1-golden-boys-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8DShare/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails