ΝΔ: Υποκύπτει και πάλι στις σειρήνες του λαϊκισμού Αφορμή τώρα το 40ωρο στο δημόσιο

Greek: Η παρούσα απεικονίζει εμπορικό καλντερί... Διχασμός επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. με την κίνηση του κόμματος να αντιταχθεί στην εξίσωση του ωραρίου μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αναζωπυρώνοντας την εσωκομματική συζήτηση για το εάν και κατά πόσον η αξιωματική αντιπολίτευση υποκύπτει στις σειρήνες των συνδικαλιστών και του λαϊκισμού.

Το χάσμα αρχίζει και φαίνεται στις παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών που θεωρούν.....

εντελώς λανθασμένη για ένα φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα, την επιλογή να ανοίξει η Ν.Δ. «ομπρέλα» στο καθεστώς της ανισότητας, προκρίνοντας την καταψήφιση.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. επικρατεί αναστάτωση και θεωρούν μη πειστικό το επιχείρημα του αρμόδιου τομεάρχη Εσωτερικών κ. Χρ. Ζώη, ότι το κόμμα δεν θα ψηφίσει την επιμήκυνση του ωραρίου κατά δυόμισι ώρες εβδομαδιαίως, από 37,5 σε 40 ώρες, εάν δεν δικαιολογήσει επαρκώς ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, ότι θα εξοικονομηθούν 45.000 θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη ομάδα βουλευτών που θεωρεί ότι είναι λανθασμένη η στάση της Ν.Δ. και επισημαίνουν ότι είναι τραγικό για ένα κόμμα εξουσίας, υπό τη σκιά της παρούσας τραγικής κατάστασης της οικονομίας, να «χαϊδεύει» τα αυτιά των συνδικαλιστών.

Αρκετοί βουλευτές, έλεγαν ότι δεν μπορεί η Ν.Δ. να υιοθετήσει τη ρητορική των αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων, με τις οποίες έχει ταυτιστεί πλέον η ΔΑΚΕ.

«Με τέτοιες επιλογές αρνούμαστε το φιλελεύθερο και κεντροδεξιό προφίλ του κόμματος» τόνιζε βουλευτής της Ν.Δ. με πολυετή κοινοβουλευτική εμπειρία και σημείωνε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, «δεν έχει την ανάγκη να χαϊδέψει τα αυτιά των συνδικαλιστών του δημοσίου στην προσπάθειά της να ξεκολλήσει στις δημοσκοπήσεις».

Πολλοί μιλάνε ήδη για «περίεργες θέσεις» της Ν.Δ. που δεν τη βοηθάνε στην προσπάθειά της να κερδίσει πόντους από το κεντροδεξιό ακροατήριο που παραμένει αποστασιοποιημένο και επιφυλακτικό.

Μάλιστα, ορισμένοι βουλευτές έχουν εκμυστηρευθεί σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους, ότι σκέπτονται να μην παραστούν στην ψηφοφορία. Και αυτό, διότι έλεγαν ότι δεν μπορούν να υιοθετήσουν μια τέτοια λογική από την πλευρά της Ν.Δ.

Από την πλευρά όμως, στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ., θεωρούν όλη αυτή τη συζήτηση χωρίς νόημα, γιατί όπως λένε, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όχι μόνον δεν θα ήταν αντίθετη στην αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά πρέπει ο καθένας να καταβάλλει αυτό που του αναλογεί και αυτό που μπορεί.

«Είπα ότι “καμία αντίρρηση δεν έχουμε” και ότι “μπορεί να προκύψουν και επιπλέον ώρες, γιατί να το περιορίζετε στις 2,5 ώρες“; Αρκεί, βέβαια, αυτή η ανάγκη να προέκυπτε από συγκεκριμένο σχέδιο που θα αποσκοπούσε στην αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση, με τελικό ωφελημένο τον ίδιο τον πολίτη
» τόνισε ο κ. Ζώης και συνέχισε: «Η Ν.Δ. είναι, όμως, αντίθετη σε ρυθμίσεις γραμμένες στο γόνατο που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της Δημόσιας Διοίκησης με όρους επικοινωνιακού εντυπωσιασμού».

Για μια ακόμη φορά, η Ν.Δ. υπό την ισχυρή πίεση των «γαλάζιων» συνδικαλιστών, αυτή τη φορά της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, τηρεί μια αμφιλεγόμενη στάση, όπως λένε ορισμένοι «γαλάζιοι» βουλευτές.

«Τον προηγούμενο αιώνα η εργασία ήταν 18 ώρες την ημέρα… η αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά να μόνο να ικανοποιήσει τη μεγάλη απαίτηση της Τρόικας να περιορισθεί ο δημόσιος τομέας κατά 40.000 εργαζόμενους» είπε πρόσφατα ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλ. Ηλιόπουλος που είναι και στέλεχος της ΔΑΚΕ.  ΤΟ ΒΗΜΑ
Share/Save/Bookmark

Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails