Μήνυμα αλλαγών στην κυβέρνηση


Στη γενική συνέλευση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων μίλησε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Στη φωτογραφία με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ν. Αγγελόπουλο. Δεξιά, ο νέος πρόεδρος του Συνδέ

Η εφαρμογή του «οδικού χάρτη» απαιτεί στελέχη απολύτως αφοσιωμένα στους στόχους του και υπουργούς με ισχυρή νομιμοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξεις στην κυβέρνηση και την οικονομία. Τα μηνύματα που εκπέμπει στις δημόσιες παρεμβάσεις του δείχνουν πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει σύνθεση, σύστημα ή και τα δύο στο σχήμα των υπουργών. Κυρίως, όμως, διακηρύσσουν τη βούλησή του να προχωρήσει με κάθε κόστος στις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα και έχει ανάγκη η οικονομία για να ξεκινήσει να δουλεύει. Σήμερα μάλιστα θα γίνει νέα σύσκεψη για την Οικονομία.

Μιλώντας χθες στη γενική συνέλευση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, τόνισε πως «θα προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα». «Συνεχίζοντας με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Με σχέδιο, νηφαλιότητα και συσπειρωμένη την κοινωνία μας, που τόσες υπερβάσεις έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες. Θα τα καταφέρουμε», προσέθεσε............

Συνομιλίες με Μέρκελ και Τρισέ έχει ο πρωθυπουργός ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο
Συνομιλίες με Μέρκελ και Τρισέ έχει ο πρωθυπουργός ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός κατήγγειλε τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους: «Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εμπλακεί σε μια δημόσια συζήτηση και απίστευτη σεναριολογία που αγγίζει πολλές φορές τα όρια της εγκληματικότητας και εντός αλλά και εκτός Ελλάδας». «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παραμένουν 100% προσηλωμένοι στα σχέδιά μας», δήλωσε στην «International Herald Tribune» ο Γ. Πεταλωτής.
Η κρίσιμη πολιτική περίοδος για την εκδήλωση των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού ξεκινά από την κατάθεση του «οδικού χάρτη» στη Βουλή στα μέσα Μαΐου και φτάνει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου. Ο Γ. Παπανδρέου, πέραν της εντολής στους υπουργούς του να είναι τολμηροί στο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής και στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, ζήτησε από τους περισσότερους τις απόψεις τους για τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Σε πρώτη φάση θέλει να παρουσιάσει στους εταίρους του ένα πρόγραμμα που θα πείσει ακόμη και τους... «Αληθινούς Φινλανδούς» πως δεν πρόκειται να πληρώσουν τα σπασμένα του νότου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει εγκαταστήσει τριγωνική επικοινωνία με την Αν. Μέρκελ και τον Ζ. Κλ. Τρισέ, συζητώντας το κείμενο της συμφωνίας που θα τεθεί επί τάπητος στα τέλη Ιουνίου. Γιατί δεν εκκρεμεί μονάχα η υιοθέτηση των ευνοϊκών για τη χώρα μας αλλαγών στους όρους του μνημονίου, αλλά και το περίφημο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας .
Αιχμές υπουργών
Γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι παίζεται στην Αθήνα, ο Γ. Παπανδρέου θέλει να θέσει τους όρους στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι.
Χθες, το Μέγαρο Μαξίμου σημείωσε με ενδιαφέρον το μπαλάκι που πέταξε ο Αν. Λοβέρδος στο υπουργείο Οικονομικών για τα οικονομικά των νοσοκομείων και τις αιχμές που άφησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πλέον μεγάλο περιθώριο στην περιστολή των δαπανών. «Πρέπει να δοθεί βάρος στα έσοδα και στην ανάπτυξη», δήλωσε στον «Real».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails