Εκβίαζε γνωστό τραγουδιστή μέσα από τις φυλακές

Prison exterior

Σε υπόθεση εκβίασης ενός τραγουδιστή, και μάλιστα καταφέρνοντας να κατευθύνει τους συνεργάτες του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, εμπλέκεται ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης - μαμούθ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, την ώρα που ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου και επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων βρισκόταν ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος μετά από 12 μήνες προφυλάκισης, έπεφταν στα χέρια..............
αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης δύο «μπράβοι», ομογενείς από τη Γεωργία, με 1.000 ευρώ που είχαν εισπράξει μετά από εκβιασμό, από 49χρονο τραγουδιστή της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, εντολείς της εκβίασης ήταν ο Σαξώνης και ένας 30χρονος Αρμένιος συγκρατούμενός του στις φυλακές Διαβατών.
Οπως είχε καταγγείλει στην ασφάλεια ο Α.Δ., γνωστός τραγουδιστής στις λαϊκές πίστες της Θεσσαλονίκης, οι δύο κρατούμενοι του τηλεφωνούσαν από τις φυλακές και χρησιμοποιώντας απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα απαιτούσαν την καταβολή του ποσού των 20.000 ευρώ, από υποτιθέμενη οφειλή.
Ο 49χρονος κατέφυγε στο Τμήμα Εκβιαστών και στήθηκε «παγίδα» στους εκβιαστές, με προσυμφωνημένο ραντεβού για την καταβολή 1.000 ευρώ ως προκαταβολή. Το ραντεβού δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου επενέβησαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δύο ομογενείς με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ισχυρισμοί
Κατά την ακρόασή του στο δικαστικό συμβούλιο ο Π. Σαξώνης εξαπέλυσε νέες βολές κατά της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου και, απευθυνόμενος στους δικαστές, διερωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι εμπνεύστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε μόνος του το σκάνδαλο, που έχει φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να το γνωρίζει η πρώην διοίκηση του δήμου.

Υποστήριξε πως παρέδιδε σε καθημερινή βάση το ημερήσιο κλείσιμο του ταμείου σε έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ανώτατα στελέχη του δήμου, ενώ έδειξε ως πρόσωπο-κλειδί τον «εισπράκτορα» που ήταν επί σειρά ετών δεξί χέρι του Β.Παπαγεωργόπουλου.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails