«Ανορθόδοξη» η πρόταση Ρεν για συναίνεση...



Ως «ανορθόδοξη» χαρακτήρισε την πρόταση του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν για συναίνεση των κομμάτων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό εισάγει πολιτικούς όρους. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Θ. Πάγκαλος υπογράμμισε την......... ανάγκη της κυβερνητικής ενότητας για την επίτευξη των στόχων, ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας απάντησε «δεν είμαι η Πυθία» προειδοποιώντας παράλληλα πως «αν κερδίσει η ανευθυνότητα και η δημαγωγία η χώρα δεν θα πάει καλά».
Ο Θ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το παν για να λάβει την πέμπτη δόση, διευκρινίζοντας ότι "τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο". Μάλιστα είπε ότι "χωρίς τα χρήματα του μηχανισμού το Δημόσιο δεν μπορεί να ζήσει".

Αναφορικά με τη συναίνεση που ζητείται από τους δανειστές της χώρας σχολίασε ότι συναίνεση θα μπορούσε να είναι κάποιας μορφής συμφωνία από τον Αντώνη Σαμαρά σε πολιτικές που μοιάζουν με όσα προτείνει.

Ωστόσο επισήμανε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στη συναίνεση ως τρόπο πολιτικής διακυβέρνησης και είπε ότι η σύγχρονη αντιπολίτευση δεν είναι αυτή που λέει όχι σε όλα, αλλά αυτή που παρακολουθεί, καταγγέλλει όταν χρειάζεται και εξελίσσεται.

Ο αντιπρόεδρος απέρριψε τη λήψη νέων μέτρων και εξήγησε τη μη επίτευξη της αύξησης των εσόδων στην ανεπαρκή δράση κατά της φοροδιαφυγής.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist είπε ότι ο κ. Παπανδρέου έδωσε μια σειρά από ενδείξεις που αν και δεν σημαίνουν αναστροφή της ύφεσης ωστόσο είναι ενθαρρυντικά.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί ιδιωτικοποιήσεων αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ΔΕΗ λέγοντας πως δεν ισχύει η άποψη ότι δεν θα γίνει τίποτα, αλλά και ούτε η άποψη ότι οι εργαζόμενοι θα παταχθούν στον Καιάδα. Εκτίμησε δε ότι με τις αποκρατικοποιήσεις ορισμένες υπηρεσίες θα γίνουν φθηνότερες για τους πολίτες.

Για το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο, υποστήριξε πως κανείς δεν μιλάει για απολύσεις, αλλά για μετατάξεις και αξιολογήσεις από το ΑΣΕΠ. "Θα απολυθεί όποιος θεωρηθεί ανάξιος και ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό στο δημόσιο" είπε ο ίδιος και εκτίμησε ότι το κόστος στο δημόσιο και η αναβάθμισή του θα γίνει με τον τερματισμό των προσλήψεων και τη δημιουργία ενεργών υπαλλήλων.

Τέλος, σχολιάζοντας τη σύλληψη στις ΗΠΑ του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, είπε ότι εκτός του ότι ήταν φίλος της Ελλάδας είχε καταφέρει να οδηγήσει το ΔΝΤ στη θέσπιση ήπιων και κοινωνικών πρακτικών σε σχέση με το παλιό οργανισμό και εξέφρασε την ελπίδα του να μη γυρίσουμε στις παλιές εποχές που μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα μας. "Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες για την Ελλάδα" τόνισε.
enet.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails