Είχαν στήσει κομπίνα σε βάρος του ΟΓΑ


Γιατροί και φαρμακοποιοί χορηγούσαν παράνομα συνταγές και συσκευές

Κυκλώματα που χορηγούσαν παράνομα συσκευές οξυγόνου ή συνταγογραφούσαν φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού, «έφεραν στο φως» οι έλεγχοι που πραγματοποιεί η Επιθεώρηση Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:...


- Εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών (υγρό οξυγόνο, συσκευές οξυγόνου, κλπ), που λειτουργεί σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, υπέβαλε ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων, εισπράττοντας χρήματα, μεταξύ άλλων, και για ασφαλισμένους που είχαν αποβιώσει.

Στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονται διοικητικοί υπάλληλοι Κέντρου Υγείας, καθώς και γιατροί, που εξέδωσαν γνωματεύσεις για τη χορήγηση συσκευών οξυγόνου σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που ουδέποτε είχαν εξετάσει ή που είχαν αποβιώσει, αλλά και αστυνομικός, που βεβαίωνε το γνήσιο υπογραφής των δικαιούχων.

Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε για τον Οργανισμό είναι μεγάλης αξίας.

- Σε φαρμακείο της Κρήτης βρέθηκαν σφραγίδες γιατρών, που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη έκδοση συνταγών, με φάρμακα, που ουδέποτε παρέλαβαν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.

Το ίδιο φαρμακείο εκτελούσε συνταγές με φάρμακα, τα οποία δεν παραδόθηκαν σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, έγραφε συνταγές στο όνομα ασφαλισμένων σε φύλλο συνταγολογίου που ανήκε σε άλλον ασφαλισμένο, ενώ από τις καταθέσεις των ασφαλισμένων προκύπτει ότι συγκέντρωνε τα συνταγολόγια ασφαλισμένων του ΟΓΑ, στα οποία συνταγογραφούνταν φάρμακα εν αγνοία τους.

Η αξία των πλαστών συνταγών που ελέγχθηκαν ξεπερνά το ποσό των 65.000 ευρώ.

- Σε φαρμακείο των Κυκλάδων διενεργήθηκε έλεγχος, όταν οι μηνιαίοι λογαριασμοί, που κατέθετε στον ΟΓΑ για την απόδοση φαρμακευτικής δαπάνης περίθαλψης, αν και συνήθως δεν ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000 ευρώ, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 50.000 ευρώ.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε προκλητή συνταγογράφηση, πλαστές συνταγές, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού, ύψους 180.000 ευρώ.

Η διοίκηση του ΟΓΑ έδωσε εντολή να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αναζήτηση των πάσης φύσεως ευθυνών, την επιβολή κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου και τη διαβίβαση των φακέλων των υποθέσεων στον εισαγγελέα.

Επιπλέον, έχει δοθεί εντολή από τη διοίκηση σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Οργανισμού για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ολόκληρη την Ελλάδα, την περιστολή και την εξάλειψη φαινομένων παράνομων ενεργειών, από επιτήδειους και κυκλώματα, σε βάρος του ΟΓΑ και των ασφαλισμένων του.Newsbeast.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails