Ανένδοτος στη «σκληρή γραμμή» ο Σαμαράς

EPP Summit March 2010
Η συνάντηση αυτή, η οποία γίνεται ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΝΔ, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και τη δημοσιοποίηση από την πλευρά του κ. Παπούλια, της ανάγκης να υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων με στόχο την ταχύτερη έξοδο από τη δίνη των οικονομικών προβλημάτων.
Ο κ. Σαμαράς, ωστόσο, δεν φαίνεται να αλλάζει θέση και μάλιστα χθες απάντησαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Λυκουρέντζος και Μιχελάκης στις πληροφορίες που....
εμφανίζουν την κυβέρνηση να υιοθετεί στο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσε στο πλαίσιο του «Ζαππείου 2». «'Η όλα ή τίποτα», είπαν ουσιαστικά τόσο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ. «Αυτά τα μέτρα τα οποία είπε ο Αντ. Σαμαράς στο Ζάππειο είναι ένα συνολικό πακέτο το οποίο δεν πρέπει να το δούμε ξεκομμένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης. «Εάν αυτά τα μέτρα» ?προσέθεσε? «δεν εφαρμοστούν στο σύνολό τους και αντιμετωπιστούν ως ?κουρελού? παίρνοντας από 'δώ και από 'κεί διάφορα μέτρα και κολλώντας τα μεταξύ τους, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα».
Είναι προφανές ότι στελέχη της ΝΔ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν το ενδεχόμενο να υποστηριχτούν ορισμένες από τις προτάσεις (π.χ. αποκρατικοποιήσεις, αυθαίρετα, άρση «πόθεν έσχες» για οποιαδήποτε κατοικία κ.λπ.) θέλησαν να ανεβάσουν ψηλά τον «πήχη» για τον κ. Παπανδρέου, έτσι ώστε να διατηρήσουν τη δυνατότητά τους να ασκούν «σκληρή αντιπολίτευση», με το επιχείρημα της υιοθέτησης ?αποσπασματικά? των μέτρων Σαμαρά.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ θα στηρίξει και μέσα από τις περιοδείες που ξεκινά αυτή την εβδομάδα, τη σκληρή γραμμή», επιμένοντας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα λάθος, ενώ παράλληλα θα χαρακτηρίσει καλοδεχούμενες τις εκλογές.
Για τη «σκληρή γραμμή»
Αποστάσεις από τον Αβραμόπουλο

Σαφείς αποστάσεις από τη «σκληρή γραμμή» που έχει επιλέξει ο κ. Αντ. Σαμαράς, λαμβάνει για μία ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημ. Αβραμόπουλος. «Ο κομματικός και κυβερνητικός "πατριωτισμός" να υποστείλει τις σημαίες εμπρός στο εθνικό συμφέρον», τόνισε σε δηλώσεις του, απευθυνόμενος ουσιαστικά και στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πιστεύει σταθερά σε αυτήν τη θέση, έχει καλέσει και κατά το παρελθόν τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν στη βάση μίας πολιτικής που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα.
Γιάννης Σαραντάκος  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails