Καθησυχάζει το υπουργείο - ανησυχούν οι εργαζόμενοι


«Θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι», λένε οι συνδικαλιστές των συγκοινωνιακών εταιρειών

Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ και στις συγκοινωνιακές εταιρείες προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, οι οποίες αφήνουν... παράθυρο για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς προβλέπουν μετατάξεις μέσω κριτηρίων και αξιολόγησης ΑΣΕΠ.

Την ίδια στιγμή κύκλοι του υπουργείου Υποδομών διαβεβαιώνουν ότι οι μετατάξεις στον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ δεν θα υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, καθώς έχουν ήδη δρομολογηθεί. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, μάλιστα, μέχρι τώρα έχουν γίνει 961 μετατάξεις από τον ΟΑΣΑ, 333 από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και 1.583 από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ..............

Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο το δεύτερο κύμα μετατάξεων σε αυτούς τους οργανισμούς να γίνει μέσω ΑΣΕΠ με κίνδυνο πολλοί από τους εργαζομένους να απολυθούν αν κριθεί ότι δεν πληρούν τα κριτήρια.
Κι αυτό γιατί τόσο ο νόμος για την εξυγίανση του σιδηροδρόμου όσο και ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών περιλαμβάνουν πρόβλεψη και για δεύτερο κύμα μετατάξεων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τις νέες διοικήσεις ύστερα από τις συγχωνεύσεις των εταιρειών, την κατάρτιση των νέων οργανογραμμάτων και τον επανακαθορισμό των αναγκών και του αριθμού των εργαζομένων.
Το υπουργείο Υποδομών υποστηρίζει ότι η τρόικα είναι ενήμερη και σύμφωνη με το δεύτερο κύμα μετατάξεων όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθαρίζεται ότι όλες οι επόμενες μετατάξεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.
«Πρόκειται για μια συγκαλυμμένη υιοθέτηση της απαίτησης της τρόικας για 45.000 απολύσεις στο Δημόσιο», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Θανάσης Λεβέντης.
«Θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι», προσθέτει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΑ Μιχάλης Λιαγούρης.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails