ΓΕΡΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ


Πέρυσι τέτοια εποχή ο εκπρόσωπος του Δημοσίου στη γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ είχε «κόψει» τα μπόνους του τότε προέδρου κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ και του συμβούλου διοίκησης κ. Σ. Αλιφιεράκη παρόλο που αυτά είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη γενική συνέλευση του Οργανισμού. Εφέτος επεφύλλασε ακόμη μία έκπληξη στα...
υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΑΠ.
Το διοικητικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΟΠΑΠ, πρότεινε οι απολαβές των μελών και των διευθυντικών στελεχών να μειωθούν περαιτέρω εφέτος κατά 44%. Δηλαδή, από 660.000 ευρώ μικτά να υποχωρήσουν στα 371.000 ευρώ επισημαίνοντας ότι όταν είχε αναλάβει η νέα διοίκηση το 2009, είχε μειώσει τις τότε απολαβές από 1,1 εκατ. ευρώ σε 660.000 ευρώ για το 2010. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο εκπρόσωπος του Δημοσίου που ελέγχει το 34% του ΟΠΑΠ και ζήτησε περαιτέρω μείωση κατά 20%. Ουσιαστικά ο βασικός μέτοχος ζήτησε και το σώμα των μετόχων ενέκρινε οι απολαβές του ΔΣ να περιοριστούν για φέτος στα 297.000 ευρώ. Μέσα σε δύο χρόνια δηλαδή το κονδύλι για τις αμοιβές του ΔΣ έπεσε από 1,1 εκατ. ευρώ σε 297.000 ευρώ που συνιστά ποσοστιαία μείωση της τάξης του 73%.
Πολλοί υποστηρίζουν η περίπτωση ΟΠΑΠ να είναι ο προπομπός για άλλες «γενναίες» περικοπές σε απολαβές στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε κατά τη γενική συνέλευση και η πρόταση του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών, εκτός από την PwC να οριστεί και η KPMG ως ελεγκτική εταιρεία του Οργανισμού και να μοιραστούν την προκαθορισμένη αμοιβή. Πολλοί συνδύασαν το γεγονός της επιλογής της KPMG που έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις με την επίσπευση της μείωσης ποσοστού του δημοσίου στον ΟΠΑΠ.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Ι. Σπανουδάκης επανέλαβε πως το 2011 θα είναι ίσως δυσκολότερο από το 2010, επικέντρωσε τις προσπάθειες της διοίκησης στο να καταστεί ο ΟΠΑΠ διεθνής παίκτης στον διαδικτυακό στοιχηματισμό και τόνισε πως ο οργανισμός θα αναζωογονήσει ορισμένα παιχνίδια όπως το Extra 5 και το Super 3, ενώ από το Σεπτέμβριο θα δοθεί η δυνατότητα στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια των αγώνων.fimotro
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails