Παπανδρέου: Ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο, για μια νέα αφετηρία στη χώρα «Δεν ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις, αλλά την πατριωτική σας συνείδηση» είπε ο πρωθυπουργός


Παπανδρέου: Ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο, για μια νέα αφετηρία στη χώραΤΟ ΒΗΜΑ
Αθήνα «Δεν ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις, αλλά την πατριωτική σας συνείδηση» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές, τόσο του κόμματός του όσο και της αντιπολίτευσης, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Παράλληλα, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε να θέσει το δίλημμα με τη μορφή «ψήφος για την επιβίωση της χώρας» αλλά μίλησε για «ψήφο για μία νέα σελίδα, μία νέα υγιή αφετηρία».και εμφανίστηκε βέβαιος πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ «θα κάνει το καθήκον της στο μέλλον»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στη.................................
ΝΔ για το έλλειμμα που άφησε το 2009, λέγοντας ότι αν είχαν γίνει διορθωτικές κινήσεις έστω και το 2009 η χώρα θα είχε αποφύγει όλη αυτήν την περιπέτεια.

«Τότε φυγομαχήσατε. Τώρα συνεχίζετε να φυγομαχείτε» είπε ο κ. Παπανδρέου κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο, απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας ότι «μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά δεν θέλουν ούτε συνδιαπραγμάτευση», είπε ότι η ΝΔ είναι «πρώτη στα εύκολα» αλλά «κρύβεται στα δύσκολα» και «ποντάρει στην φθορά μας».

Απευθυνόμενος τώρα στους βουλευτές τόσο της δικής του Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο και στις άλλες πτέρυγες της Βουλής, είπε: «Δεν ζητώ να ακούσετε τις έξωθεν πιέσεις, αλλά την πατριωτική σας συνείδηση».

Η ψήφος σας μεθαύριο -είπε ο πρωθυπουργός- είναι μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα μας για να ορθοποδήσει. Δεν υπάρχουν -συνέχισε- ανέξοδες λύσεις, πατριωτική στάση είναι να μην τα βάζεις στα πόδια στα δύσκολα.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ. Παπανδρέου ότι «εμείς την κάναμε πράξη» και αναφέρθηκε στην επιμήκυνση και τη μείωση επιτοκίων του περασμένου Μαρτίου, αλλά και τις πρόσφατες αποφάσεις στις Βρυξέλλες, τις οποίες χαρακτήρισε «καθοριστικές».

Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, η χώρα εξασφαλίσει τρία πράγματα: (1) την 5η δόση του δανείου της τρόικας, (2) τη σιγουριά για τα επόμενα χρόνια, με το νέο πρόγραμμα στήριξης, (3) τη συμφωνία για μεταφορά τεχνογνωσίας, για την ποιότητα υπηρεσιών.

Προϋπόθεση όλων αυτών -όπως τόνισε- είναι να κάνουμε και εμείς το καθήκον μας στο Κοινοβούλιο, το οποίο χαρακτήρισε «δύσκολο αλλά αναγκαίο» και ζήτησε από όλους να αρθούν πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να θέσει το δίλημμα υπό την αρνητική του σκοπιά «ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου για την επιβίωση της χώρας», αλλά το παρουσίασε υπό μία θετική ματιά, μιλώντας για ψήφο με την οποία κλείνει μία περίοδος αβεβαιότητας και ανοίγει μία νέα σελίδα.

Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου –είπε- εξασφαλίζουμε το χρόνο για να αλλάξουμε τη χώρα μας, να ξεκινήσουν οι Έλληνες μία νέα σελίδα, από μία νέα υγιή αφετηρία. Στόχος -πρόσθεσε- το 2013 να έχουμε μία διαφορετική οικονομία, σε γερά θεμέλια, με πλεονάσματα.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails