Bloomberg: 10.000 Ελληνες αγόρασαν εξοχικό στη Τουρκία


Cafés along the historic Pasaport Quay (1877) ... Εκατομμυριούχοι γυρνούν την πλάτη στις ελληνικές πολυτελείς βίλες καθώς η οικονομία της χώρας μας αλλά και τα δημοσιεύματα που συχνά την παρουσιάζουν ως τον τόπο της… αβεβαιότητας, τους τρομάζει, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακόμη και οι σημαντικές μειώσεις στις τιμές πώλησης, το ύψος των οποίων καθορίζεται συνήθως από τη βιασύνη και την ανάγκη που έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να τα πουλήσουν, δεν φαίνεται να τους ελκύουν.


Την ίδια ώρα, με εκρηκτικούς ρυθμούς ανεβαίνει..................................

η αγορά εξοχικών κατοικιών στη γειτονική μας Τουρκία. Όπως προκύπτει από έκθεση της τουρκικής υπηρεσίας κτηματογράφησης για τις αγοραπωλησίες που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τετραετία στην Τουρκία από ξένους, οι Έλληνες έχουν αποκτήσει 9.954 παραθεριστικές κατοικίες, κατέχοντας την τρίτη θέση, μετά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς
.
Τα σκήπτρα των προτιμήσεων για τους έλληνες αγοραστές κρατούν η Αττάλεια και η Αλικαρνασσός, οι οποίες εκτός των άλλων διαθέτουν και καλή σύνδεση με τα ελληνικά παράλια.

Όπως λένε γνώστες της αγοράς, η τιμή του τ.μ. για μία κατοικία στα τουρκικά παράλια μπορεί να κυμαίνεται από 1.000 - 1.300 ευρώ/τ.μ. όταν στα ελληνικά νησιά συνήθως ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ/τ.μ.


Πέραν των δελεαστικών τιμών στις οποίες προσφέρονται, τα εξοχικά στην Τουρκία, συνήθως, βρίσκονται σε οικιστικά συγκροτήματα που διαθέτουν πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες μεταξύ άλλων και… ελικοδρόμια.

http://mediacopy.blogspot.com/2011/07/bloomberg-10000.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Mediacopy+%28Mediacopy%29Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails