«Το ΣΔΟΕ να βάλει στολή και να βγει στους δρόμους»

Περιπτεράκι στην πλατεία Ηρώων

Την έντονη απαρέσκειά του για το επίπεδο και τις ικανότητες των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, που συνόδευσε και με διακριτές αιχμές για την πολιτική του προκατόχου του Γ. Παπακωνσταντίνου, εκδήλωσε ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, στην οποία -αν και για άσχετο θέμα- ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΔΟΕ και προειδοποίησε και πάλι με σαρωτικές αλλαγές.

«Εχω ήδη δώσει εντολή στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ τον κ. Ιωάννη Διώτη για μια ριζική αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ. Είμαι πάρα πολύ δυσαρεστημένος με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους», υπογράμμισε εισαγωγικά ο κ. Βενιζέλος, περιγράφοντας με διόλου κολακευτικά λόγια μία κατάσταση μεγάλης δυσπραγίας που παρέλαβε στην είσπραξη των εσόδων του Δημοσίου......................

«Το ΣΔΟΕ πρέπει να βάλει στολή και να βγει στους δρόμους. Για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και για να επιβάλλει την έκδοση αποδείξεων. Πρέπει να φέρει έσοδα στο κράτος, γιατί βεβαιώνει πρόστιμα, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε αν έχει φέρει έστω και μία δραχμή έσοδο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Βολές
Εκτός της δυσφορίας του για τα έργα και τις ημέρες του ΣΔΟΕ, καταγράφηκαν και οι ευθείες βολές του για την επικοινωνιακή πολιτική που είχε επιλέξει η προηγούμενη ηγεσία: «Το ΣΔΟΕ δεν είναι για να κλείνει νυχτερινά κέντρα ή να πιάνει ένα γιατρό στο Κολωνάκι, αλλά για να αναλύει σύνθετα ζητήματα. Είμαι πάρα πολύ δυσαρεστημένος με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Και γι' αυτό έχω ζητήσει και ριζική αλλαγή στη στελέχωση με απόλυτη διαφάνεια».

Οι επικριτικές αναφορές του κ. Βενιζέλου προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι παρατήρησαν ότι «υποβαθμίζει, κατά απαράδεκτο τρόπο, τη δουλειά που έκαναν δημόσιοι υπάλληλοι», για να ακολουθήσει η αφοπλιστική παραδοχή του υπουργού Οικονομικών: «Ναι την υποβαθμίζω, γιατί δεν είναι καλής ποιότητας»! Γ.Χ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails