ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ Μπλόκο στο Ρίο, πορείες στην Αθήνα


ΕΘΝΟΣ

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υποδομών Μπλόκο της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου και ενδεχόμενο αποκλεισμό της γέφυρας, άνοιγμα σταθμών διοδίων σε όλη την Ελλάδα, βραδυκίνητη πορεία στους δρόμους της Αθήνας, συγκεντρώσεις σε αεροδρόμια, λιμάνια και τουριστικούς χώρους αλλά και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων προγραμματίζουν για σήμερα, και μέχρι νεοτέρας, οι αυτοκινητιστές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υποδομών
Η συνέχιση των κινητοποιήσεων απειλεί με χαριστική βολή τον τουρισμό στην πλέον κρίσιμη στιγμή της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, καθώς, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, τα αποτελέσματά της κινδυνεύουν να μην είναι αναστρέψιμα.
Παρότι, επισήμως, η συνδικαλιστική γραμμή των....................................
αυτοκινητιστών μιλά για αυτοσυγκράτηση σε ό,τι αφορά τις μορφές των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, τα σωματεία της περιφέρειας εμφανίζονται αποφασισμένα για όλα, ακόμα και για αποκλεισμούς λιμανιών και αεροδρομίων επ' αόριστον.
Οπως αποδεικνύεται και χθες επικράτησε η "σκληρή γραμμή" της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, παρά το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για ανάγκη εκτόνωσης της κρίσης εντός της εβδομάδας με τρόπο τέτοιο, όμως, ώστε ο κλάδος να μην εμφανιστεί ηττημένος.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ακολουθήσει την ίδια γραμμή θεωρώντας αδικαιολόγητη τη στάση των αυτοκινητιστών, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαλόγου με το αρμόδιο υπουργείο.
Ο,τι είχαμε να πούμε το είπαμε
Μπλόκο στο Ρίο, πορείες στην Αθήνα
Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών σημειώνουν πως η επόμενη συνάντηση με τον κλάδο δεν θα γίνει νωρίτερα από το τέλος Αυγούστου οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι προτάσεις του υπουργείου για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος: "Ο,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε. Στο εξής για ό,τι πράξουν, θα έχουν να κάνουν με την αστυνομία και τον εισαγγελέα", λένε χαρακτηριστικά.
Στην Αθήνα οι αυτοκινητιστές έχουν προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών στις 10 το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΣΑΤΑ, υπήρξαν και προτάσεις για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας με χαμηλές ταχύτητες σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.
Και στην Επίδαυρο
Συγκέντρωση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου πραγματοποίησαν χθες ιδιοκτήτες ταξί από την Αρκαδία, την Αργολίδα και την Κόρινθο. Αρχικώς συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση του Λυγουριού με τα οχήματά τους, ενώ μια πομπή με 130-150 ταξί στάθμευσε στο πάρκινγκ και οι οδηγοί έστησαν ένα πανό, στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στο θέατρο, που έγραφε: "Κε πρωθυπουργέ δώστε λύση τώρα στα ταξί". Στη συνέχεια μοίρασαν φυλλάδια στους θεατές με τα αιτήματά τους, σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά), στα οποία ζητούσαν συγνώμη από τους επισκέπτες, ενώ μετά την έναρξη της παράστασης αποχώρησαν.

Ομηροι χιλιάδες τουρίστες
Την ίδια στιγμή, "όμηροι" των κινητοποιήσεών τους βρέθηκαν για ακόμα μία φορά μέσα στο Σαββατοκύριακο χιλιάδες ξένοι και Ελληνες τουρίστες από την Κρήτη έως την Πάτρα και τα Μετέωρα, ενώ καταγγελία ότι δέχεται απειλές έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη, η οποία είπε ότι δεν ανέχεται να απειλείται και να βλέπει τις φωτογραφίες της παντού.

Χθες το πρωί, περίπου 1.600 ξένοι τουρίστες αναγκάστηκαν να περιπλανώνται πεζοί στους δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς οι αυτοκινητιστές ταξί δεν τους επέτρεψαν να επιβιβαστούν στα τουριστικά λεωφορεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εκδρομές τους.
Οι τουρίστες, οι οποίοι προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Louis Majesty που έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 7 χθες το πρωί.
Οι αυτοκινητιστές της Κρήτης, οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας από το Σάββατο, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αυτό διεμήνυσαν και στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, με τους οποίους είχαν επεισοδιακή συνάντηση χθες το πρωί. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η βουλευτής, κ. Σκραφνάκη, είπε ότι δέχεται απειλές. Στο μεταξύ, οι αυτοκινητιστές προσανατολίζονται σε συγκέντρωση σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Με το άνοιγμα των διοδίων στα Μάλγαρα για έξι ώρες συνέχισαν χθες τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει μπλόκο και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" το Σάββατο.
Κλείνουν την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
Στις 08.30 οι ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να αποκλείσουν την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και την εθνική οδό στα διόδια του Ρίου.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη
Για σήμερα οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο πλακόστρωτο της παραλίας. Θα αφήσουν εκεί τα οχήματά τους και θα κάνουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχοντας στο πλευρό τους τις οικογένειές τους.

Χθες το πρωί, πάνω από 500 ιδιοκτήτες ταξί από τη Θεσσαλία έκαναν τον γύρο των Μετεώρων με τα οχήματά τους κινούμενοι με χαμηλές ταχύτητες, εγκλωβίζοντας λεωφορεία τουριστών που ήθελαν να επισκεφτούν τα μοναστήρια.
Μαζικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, οι οποίοι το Σάββατο απέκλεισαν το νέο λιμάνι της πόλης. Οι ταξιτζήδες, μπλόκαραν τις δύο εξόδους του λιμανιού, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να βρεθούν αποκλεισμένοι.
"Μπλόκα" και στην Κρήτη
Στην Κρήτη, αυτοκινητιστές του Ηρακλείου άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τον χώρο του αεροδρομίου της πόλης.

Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails