Αποκαλύφθηκε, (νέο) μεγάλων διαστάσεων, παράνομο κύκλωμα συνταγογραφήσεων...



Μετά από έρευνες των αρχών, αποκαλύφθηκε, “τεραστίων διαστάσεων”, κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών, οι οποίοι υπολογίζεται ότι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και τα τα ασφαλιστικά ταμεία, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους του υπουργείου Εργασίας εντοπίστηκαν 732 γιατροί που ...............


εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ, να υπερσυνταγογραφούν, φυσικά με το αζημίωτο, ενώ όπως έγινε γνωστό οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε φαρμακεία και κλινικές. Μάλιστα οι 732 γιατροί φέρεται να συνταγογραφούσαν πανάκριβα φάρμακα που υπήρχαν στην λίστα και άλλα που δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν από τα ταμεία συνταγογραφούσαν 732 γιατροί οι οποίοι συνεργάζονται με ΙΚΑ.

Επίσης, οι έλεγχοι έδειξαν εκτεταμένη οικονομική ζημιά για τα ασφαλιστικά ταμεία και 140 από αυτούς είδαν να κλείνει πίσω τους η πόρτα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας. Παράλληλα, αποκαλυφτήκαν περιπτώσεις γιατρών που έβλεπαν μέχρι και τριπλάσιο αριθμό ασφαλισμένων το μήνα ενώ βάση του νέου νόμου επιτρέπεται να εξυπηρετούν μόνο 80 ασθενείς και να συνταγογραφούν μέχρι 100 συνταγές.

Αυστηρές ποινές για τους επίορκους προανήγγειλε ο πρόεδρος των γιατρών του κλάδου, ενώ όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα αυξηθούν. Όσοι γιατροί παρανομούν θα παραπέμπονται σε πειθαρχικά όργανα εφόσον είναι μόνιμοι ενώ θα ισχύσει και το νέο μέτρο αφαίρεσης συνταγολογίου.

Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, οι περιπτώσεις γιατρών που παραβαίνουν τους κανονισμούς ζημιώνοντας το δημόσιο είναι πολύ περισσότερες.

www.greekfinanceforum.com

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails