Πως η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε την απαγωγή του γιατρού στη Σταμάτα Αττικής...



Δράστες πέντε αλβανοί με λευκό ποινικό μητρώο...
Πέντε Αλβανοί ηλικίας 22 έως 28 ετών, χωρίς ποινικό μητρώο, ήταν τελικά οι δράστες της απαγωγής του 67χρονου καρδιολόγου Νίκου Π. ο οποίος απήχθη τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Σταμάτας και αφέθηκε ελεύθερος, μετά από 30 ώρες κράτησης, στην περιοχή του Αγίου Μερκουρίου στην Πάρνηθα και ενώ πριν ειχαν κατατεθεί λίτρα ύψους 1.360.800 ευρώ. Οι ...............
αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στα ίχνη των Αλβανών δραστών ύστερα από «σάρωση» κινητών τηλεφώνων στην περιοχή της Πάρνηθας όπου καταγράφηκαν κλήσεις των δραστών μεταξύ τους και με αλλά φιλικά πρόσωπά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ οι πέντε απαγωγείς «στόχευσαν» τον καρδιολόγο, ύστερα από πληροφορίες που τους είχαν δώσει ομοεθνείς τους που διαμένουν στην Σταμάτα για την καλή οικονομική κατάσταση του ιατρού. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής έλαβαν καταθέσεις από τουλάχιστον 40 άτομα που φέρεται να διατηρούσαν τηλεφωνικές επαφές με τους δράστες.

Μετά τον προσδιορισμό της ταυτότητας των δραστών ακολούθησε «ανθρωποκυνηγητό» σε Αλβανία, Τουρκία και Βουλγαρία. Κι αυτό γιατί οι δράστες, λίγες ημέρες μετά την απαγωγή, έφυγαν για την Αλβανία και αμέσως μετά για την Αττάλεια στην Τουρκία όπου διέμειναν σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο.

Ο 67χρονος καρδιολόγος εργαζόταν μέχρι το 1993 στο Τμήμα Ερευνας γνωστής ιδιωτικής κλινικής στο Μαρούσι και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προώθηση ιατρικών και φαρμακευτικών προϊόντων, κυρίως για θέματα αντιμετώπισης καρδιακών νοσημάτων. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ο γιατρός είχε απαχθεί το μεσημέρι της 22ας Μαΐου στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής, ενώ καλλιεργούσε το κτήμα του, όταν οι δράστες αφού τον χτύπησαν, με την απειλή όπλου, τον έβαλαν στο ποτ-μπάγκαζ του αυτοκινήτου του και τον μετέφεραν σε ερημική υπαίθρια τοποθεσία, σε δασώδη περιοχή δίπλα σε ρέμα, στον Άγιο Μερκούριο, όπου από πριν είχαν διαμορφώσει τον χώρο και τον κρατούσαν εκεί σε όλη τη διάρκεια της απαγωγής.

Βραδινές ώρες της 23-5-2011 μετά από διαπραγματεύσεις, οι δράστες τον εγκατέλειψαν στο σημείο που τον κρατούσαν, όπου βρέθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν από τους συγγενείς του τα λύτρα σε ερημικό σημείο στο Διόνυσο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ οι δράστες αμέσως μετά την απαγωγή έφυγαν για την Αλβανία. Αμέσως εκδόθηκαν σε βάρος τους διεθνή εντάλματα σύλληψης και αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής πήγαν στην Αλβανία. Από τις επαφές των Ελλήνων αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αναχώρησαν με πτήση τσάρτερ από τα Τίρανα με προορισμό την Τουρκία για διακοπές, όπου διέμεναν σε πολυτελέστατο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Aττάλεια,

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε, οι δράστες δεν επέστρεψαν στην Αλβανία με τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει αλλά συνέχισαν τις διακοπές τους στην Κωνσταντινούπολη, όπου και διέμειναν σε πολυτελή ξενοδοχεία. Τελικά στις 30 Ιουλίου 2011συνελήφθησαν από περιπολία του Τμήματος Συνοριακής Αστυνομίας της περιοχής Γκιουέσεβο, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας-Σκοπίων, κατά τη διάρκεια ελέγχου την ώρα που κινούνταν με ταξί. Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης τους στην χώρα μας...
ΒΗΜΑ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails