Μετά τις δηλώσεις Μόσιαλου Αντίδρά η ΑΔΕΔΥ στα περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που κάνουν λευκή απεργία

European newspaper icon Την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσε η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ «έδειξε» την έξοδο από το Δημόσιο για όσους υπαλλήλους επιλέγουν τη λευκή απεργία ή είναι αργόμισθοι, στέλνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανεχθεί στο εξής τέτοιες εργασιακές συμπεριφορές.


Ο Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε την Πέμπτη να ληφθούν γενναίες αποφάσεις από το κράτος και τόνισε ότι δεν μπορούν να είναι ανεκτά ανάλογα φαινόμενα από τους δημοσίους υπαλλήλους. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:............................................«Οσοι κάνουν λευκή απεργία, όπου υπάρχουν αργομισθίες και λευκές απεργίες, αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να είναι ανεκτά από δω και μπρος».

Επιπλέον, με αφορμή τη συζήτηση περί «λευκής απεργίας» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ΔΟΥ ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως «είναι εις βάρος του ελληνικού λαού το να μην εισπράττονται φόροι, να μη λειτουργεί ο δημόσιος τομέας, να μη λειτουργεί ο δημόσιος λειτουργός επειδή μειώθηκε ένα επίδομα».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να μιλήσει για απολύσεις στο Δημόσιο, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Όσοι κάνουν λευκή απεργία δεν έχουν θέση, κατά τη γνώμη μου, στον δημόσιο τομέα. Είναι σαφέστατο το μήνυμα».

Όταν, δε, του επισημάνθηκε τι θα συμβεί σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι κάνουν λευκή απεργία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούν ότι καλύπτονται από το Σύνταγμα, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε αφοπλιστικά: «Τι θα πει μόνιμος; Ο μόνιμος κάνει λευκή απεργία; Συνταγματική κατοχύρωση της Πολιτείας είναι να υπερασπίζει το δημόσιο συμφέρον πάνω απ' όλα. Δεν υπάρχει μονιμότητα σε αυτό τον τομέα. Στο Δημόσιο, μονιμότητα υπάρχει όταν προασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον και όταν το προασπίζεσαι μέσω της παραγωγικότητας και της δημόσιας ευθύνης. Εκεί μόνο υπάρχει μονιμότητα».

Για «μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μόσιαλου να δημιουργήσει θέμα που δεν υπάρχει» έκανε λόγο στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

«Ουδέποτε μιλήσαμε για λευκή απεργία. Πρόκειται απλά για επιχείρηση εκφοβισμού των εργαζομένων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που θέλει να δημιουργήσει κλίμα, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον Σεπτέμβριο με τις νέες περικοπές μισθών. Ο κ. Μόσιαλος προσπαθεί να επιρρίψει προκαταβολικά στους δημοσίους υπαλλήλους ενδεχόμενη αποτυχία των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης» τόνισε η κ. Σπανού. ΤΑ ΝΕΑ

Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails