ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ Κατάργηση επιδομάτων και κούρεμα 20% στους μισθούς


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα στο Δημόσιο και θα παραμείνουν μόνο τέσσερα. Στη φωτογραφία ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας Νέες μειώσεις στο σύνολο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων κατά μέσο όρο 20%, θεσμοθέτηση νέου εξαβάθμιου βαθμολογίου, σύνθεση του μισθού με την εξέλιξη και την παραγωγικότητα, αναμένεται να αποτελέσουν τα κύρια σημεία του νέου μισθολογίου - βαθμολογίου στο Δημόσιο όπου θα παρουσιαστεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα στο Δημόσιο και θα παραμείνουν μόνο τέσσερα. Στη φωτογραφία ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας
Νέες μειώσεις στο σύνολο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων κατά μέσο όρο 20%, θεσμοθέτηση νέου εξαβάθμιου βαθμολογίου, σύνθεση του μισθού με την εξέλιξη και την παραγωγικότητα, αναμένεται να.....................................
αποτελέσουν τα κύρια σημεία του νέου μισθολογίου - βαθμολογίου στο Δημόσιο όπου θα παρουσιαστεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζεται ότι περίπου 70.000 υπάλληλοι που λαμβάνουν αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ θα υποστούν μισθολογική καθίζηση έως και 50% λόγω της κατάργησης των ειδικών επιδομάτων. Η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, περίπου το 80%, θα διαπιστώσουν αυξήσεις στους βασικούς μισθούς αλλά θα καταγράψουν μειώσεις στις συνολικές αποδοχές τους που θα κυμαίνονται από 10-20% μεσοσταθμικά, λόγω κατάργησης επιδομάτων.
Αντίστοιχα το 10% των δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς και μικρά ή καθόλου επιδόματα θα έχουν αυξήσεις έως και 7%. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα και θα παραμείνουν μόνο τέσσερα: οικογενειακό, θέσης, παραμεθορίου και επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Με το νέο βαθμολόγιο θα επανακαταχθούν όλοι οι υπάλληλοι στους έξι βαθμούς που θα θεσμοθετηθούν, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους.
Οι μισθολογικές ωριμάνσεις θα δίνονται έπειτα από αξιολόγηση, ενώ καθορίζονται ποσοστά επιτυχόντων οι οποίοι θα μπορούν να "ανέβουν" βαθμό. Κυβερνητικοί παράγοντες έχουν αναφερθεί και στη θεσμοθέτηση του πριμ παραγωγικότητας για υπαλλήλους των οποίων η εργασία μπορεί να "μετρηθεί" με στόχους όπως οι εφοριακοί, οι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων κτλ.
Ν. ΤΣΙΤΣΑΣ ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails