ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ "ΜΑΪΜΟΥ" ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΤΟ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ


Τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν για την απόδοση των δαπανών παροχών ασθενείας ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Έτσι, στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων για την εξασφάλιση της νομιμότητας στην απόδοση δαπανών...
παροχών ασθενείας γνωστοποίησε τα εξής:..........................


Παροχές Λουτροθεραπείας: Από τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στην περιοχή Αιδηψού, σε 121 περιπτώσεις ασφαλισμένων, που δήλωσαν τα καταλύματα, που θα διέμεναν προσωρινά, κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας, ώστε να τους αποδοθεί η δαπάνη διαμονής, διαπιστώθηκε ότι οι 26 δεν παρουσιάστηκαν σ' αυτά.

Tα αποτελέσματα των ελέγχων διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να μην καταβληθούν οι αντίστοιχες δαπάνες και να εξεταστούν οι υποθέσεις αυτές και ως προς τις λοιπές διαστάσεις της παραβατικότητας (παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας ή ποινικών νόμων).

Παροχές νεφροπαθών: Από τους ελέγχους, που διενεργούνται, διαπιστώθηκε ότι σε Μονάδα της Ανατολικής Αττικής ασφαλισμένος - νεφροπαθής, παραποιώντας φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις ταξί), εισέπραξε παρανόμως το ποσό των 25.198 ευρώ ως έξοδα μετακίνησης για αιμοκαθάρσεις, κατά τη χρονική περίοδο 11/2009 έως 04/2011.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να επιστραφεί το ποσό, που εισπράχθηκε παράνομα και ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στο ΣΔΟΕ.

Η διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει ότι δεν θα σταματήσει τους ελέγχους, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα καταδολίευσης του συστήματος.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails