Μεγάλα ψάρια στα δίχτυα του ΣΔΟΕ


Οι δύο επιχειρήσεις που φοροδιέφευγαν συνολικά κατά 66 εκατ. ευρώ και ο χαμηλοεισοδηματίας ελεύθερος επαγγελματίας με τα 6 εκατ. ευρώ καταθέσεις
Κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕστο σαφάρι ελέγχων του πόθεν έσχες που έχουν εξαπολύσει σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο προϊστάμενος ελέγχου του Σώματος,Νίκος Λέκκας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega o κ. Λέκκας αναφέρθηκε σε μερικές κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Στην πρώτη περίπτωση από άνοιγμα λογαριασμών επιχείρησης προέκυψε ότι φοροδιέφευγε κατά 50 εκατ. ευρώ. Σε άλλη περίπτωση το ύψος της φοροδιαφυγής σε μια τεχνική εταιρεία ανέρχονταν στα 16 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η πιο ακραία περίπτωση αφορούσε....................................

ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος ενώ τα τελευταία χρόνια δήλωσε συνολικό εισόδημα 150.000 ευρώ, στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 6 εκατ.ευρώ.

Ο προϊστάμενος ελέγχου του ΣΔΟΕ αποκάλυψε ότι από τις αρχές του έτους και μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι ράμπο έχουν καταγράψει 126.356 παραβάσεις, σημειώνοντας ότι το σύστημα ELENXIS αποτελεί πολύτιμο εργαλείο και ακρογωνιαίος λίθος στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.


Ακόμα, σημείωσε ότι όταν ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί κάποιου φυσικού ή νομικού προσώπου, η έρευνα φτάνει εις βάθος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ξύνουμε τον πάτο».


Παράλληλα, σημείωσε πως το ΣΔΟΕ ανταποκρίνεται σε όλες τις κλήσεις στο 1517 και επισήμανε ότι στο 70 - 75% των καταγγελιών  αφορούν την μη έκδοση αποδείξεων. Μάλιστα, παρατήρησε ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι επώνυμες καταγγελίες για αθέτηση πληρωμών.


Τέλος, υπογράμμισε ότι έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των επίορκων ελεγκτών, καθώς ήδη έχουν συλληφθεί αρκετοί, αν και εξακολουθούν να παρατηρούνται κρούσματα.

voria.gr

Read more: http://gkatzios.blogspot.com/2011/09/blog-post_5148.html#ixzz1XO7VlRcr
Share/Save/Bookmark

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails