ΚΑΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ !...

Share/Save/Bookmark


Είναι αρκετά συχνή η έφεση όλων μας να επικεντρώνουμε στην εξήγηση των γεγονότων, των φαινομένων και των προβλημάτων, και μετά την - όπως νομίζουμε - εύρεσή της, να θεωρούμε δεδομένη ή εύκολη, την επίλυσή τους, αλλά από τους ...άλλους ! Η έφεση αυτή είναι υπεραναπτυγμένη σ΄ όσους βρίσκονται "έξω από το χορό" ή όσους έχουν επιλέξει ή έτυχε να βρεθούν στις διάφορες κατηγορίες του "κηφηναριού", άκαπνοι πολιτικοί, καλομαθημένοι και καλοθρεμμένοι δημοσιολόγοι, υπερτιμημένοι "ειδήμονες" επιστήμονες, λαθρόβιοι "επενδυτές" αλογομούρηδες του χρηματιστηρίου κ.α................................

Η σύγχρονη θηλυκή έκφραση της ημιμάθειας και του τρύπιου ελληνικού κομπασμού, η κυρά Όλγα των 8, διερωτήθηκε τις προάλλες στο γυαλί, (φυσικά μετά από αρκετές πρόβες και σκηνοθεσίες), για το γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη λήψη των μέτρων που επέβαλλε το Μεσοπρόθεσμο, όπως η μείωση του δημόσιου τομέα, με την συνεπαγόμενη μείωση των δημόσιων υπαλλήλων.

Φορώντας το, τάχατες απορημένο ύφος, (όσο κι αν μπορεί, πια, να φανεί στο πολλαπλώς επεξεργασμένο πρόσωπό της...) του φωστήρα, που όλα τα ξέρει κι όλα τάχει πει και τάχει προφητέψει, η κυρά Όλγα διερωτήθηκε με έμφαση : "και ποιος τους εμπόδισε να εφαρμόσουν όλ΄ αυτά τα μέτρα ?...".

Το ό,τι, αμέσως μετά και στη συνέχεια του δελτίου της, η ίδια παρουσίαζε εκτενέστατα ρεπορτάζ με σωρεία αντιδράσεων, απεργιών και άλλων κινητοποιήσεων του ελληνικού λαού, φυσικά, δεν σήμαινε, για την ερωτούσα, τίποτα, π.χ. ως απάντηση στο "ποιος εμποδίζει τη λήψη των μέτρων...", ούτε, βέβαια, υπήρχε κανένας δισταγμός στο να υπερασπίζεται, η ίδια, τους αντιδρώντες και απεργούντες και να υπεραμύνεται του δίκιου και των αγώνων τους.

Το θέμα είναι, πως δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, μιας και ο κεντρικός στόχος της σκηνοθετημένης σαλάτας των 8, είχε επιτευχθεί : και στην μια και στην άλλη περίπτωση κατακεραυνώνονταν η κυβέρνηση !

Κάποιοι σαν την Τρέμη, οι διάφοροι και απανταχού "Τρέμηδες" θεωρούν, πως όσα έγιναν στην Ελλάδα και οδήγησαν στη χρεοκοπία, τάκαναν οι άλλοι, ενώ αυτοί, ούτε συμμετείχαν, ούτε έφταιξαν, ούτε φταίνε ! Είναι η νοοτροπία του "υπεράνω", του "όχι εγώ", που παρέχει, σήμερα την αυταπάτη της αθωότητας και το (παρμένο από τη ...σημαία) δικαίωμα στην άσκηση κριτικής. Είναι το θράσος του μαλακοπίτουρα, που νομίζει, πως μπορεί να το παίζει "και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ", δηλαδή και με τις απολύσεις και με τον απολυμένο !

΄Οπως σωστά γράφηκε από σχολιογράφο, αφού έτσι νομίζουν τα πράγματα οι τηλεοπτικοί αστέρες μας κι αφού πιστεύουν πως είναι ...αθώοι και αμέτοχοι, (γι αυτό λοιδορούν τους πολιτικούς που εξυβρίζονται και προπηλακίζονται), τότε ας βγουν να κάνουν κι αυτοί μια βόλτα στην Αθήνα ή σε όποια άλλη πόλη, ερχόμενοι φάτσα με φάτσα με τους πολίτες ! Ας το τολμήσουν και ας ξανάρθουν, μετά, να τοποθετηθούν και ν΄ απαντήσουν στο ερώτημα "ποιος εμποδίζει τη γρήγορη λήψη των σκληρών μέτρων" ?...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails