Σοκαριστικές οι απολογίες του… φονικού

Creta d'Aip - Trogkofel


Σοκαριστικές είναι οι απολογίες των οπαδών του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού που συμμετείχαν στα επεισόδια τα οποία οδήγησαν στην δολοφονία του άτυχου Γιάννη Ρουσάκη.

«Αισθάνθηκα παγιδευμένος, αναγκάστηκα να χτυπήσω για να ξεφύγω», είπε ο 24χρονος οπαδός του ΟΦΗ, ο οποίος παραδόθηκε και κατηγορείται για φόνο.


Αναζητείται ο 21χρονος συνεργός του, την ώρα που οι απολογίες των υπολοίπων, καίνε τον 24χρονο που υποστηρίζει πως ήταν σε αυτοάμυνα.


Οι καταθέσεις «καίνε» τον 24χρονο


Ακόμα και οπαδοί του ΟΦΗ «καίνε».......................................

με τις καταθέσεις τους τον 24χρονο Ηρακλειώτη. Ένας 22χρονος κατηγορούμενος (οπαδός του ΟΦΗ) αναφέρει: «Απ’ ό,τι θυμάμαι, ήταν πάνω στην ξύλινη γέφυρα (εκεί έγινε το φονικό) και φορούσε μαύρο κράνος και μαύρα ρούχα. Τον αναγνώρισα από την σιλουέτα του αλλά το παραδέχθηκε και στον σύνδεσμο. Αμέσως μετά το περιστατικό ήρθε στον Σύνδεσμο και μας είπε ότι κάποια στιγμή ενώ είχε στριμωχτεί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, φοβούμενος, έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε μαζί του και κάρφωσε έναν από αυτούς. Σας λέω την αλήθεια γιατί δε θέλω να μπλέξω εγώ ή κάποιος άλλος άδικα. Το να μαχαιρώσεις κάποιον για την ομάδα είναι πολύ ακραίο. Θεωρώ ότι αυτός που το έκανε, θα πρέπει να τιμωρηθεί».

«Η λάμα του μαχαιριού ήταν τέσσερα δάχτυλα»


Ένας άλλος 17χρονος οπαδός του ΟΦΗ, είπε: «Πέρασα από το γραφείο του συνδέσμου του ΟΦΗ όπου έξω από αυτό είχαν μαζευτεί κάποια παιδιά που μιλούσαν μεταξύ τους για τα επεισόδια. Πλησιάζοντας πιο κοντά άκουσα ο ίδιος τον 24χρονο να λέει στους άλλους ότι η λάμα του μαχαιριού ήταν πάνω από τέσσερα δάχτυλα και τους άλλους να αντιδρούν αρνητικά σε αυτά που τους έλεγε. Δεν γνωρίζω τα άτομα στα οποία απευθυνόταν ούτε γνωρίζω τι άλλο είχε προηγηθεί στην συζήτηση τους και τι εννοούσε με αυτό».


«Τώρα θα μας μπλέξεις όλους»


Σημαντικά είναι όσα αναφέρει στην απολογία του και ένας 23χρονος οπαδός του ΟΦΗ. «Κατά την παραμονή μου στο γραφείο του συνδέσμου μετά την συμπλοκή, άκουσα κάποιους από τα μέλη του συνδέσμου να απευθύνονται στον 24χρονο και να του λένε: “Τι είναι αυτό που έκανες, τώρα θα μας μπλέξεις όλους”. Του έβαζαν… χέρι».


«Τα μαχαίρια μπροστά»


Σοκαριστική είναι και η απολογία ενός 26χρονου από την Αλικαρνασσό. Αυτός, είναι που αναγνωρίζει ως εμπλεκόμενο στο φονικό και τον 21χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος αναζητείται και είναι γνώριμος των διωκτικών αρχών, εξαιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς που παρουσιάζει από τα 13 του. «Το γεγονός ότι θα γίνουν φασαρίες μεταξύ των φιλάθλων, το άκουσα στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Άκουσα κάποιον από τους φιλάθλους του ΟΦΗ να λέει την φράση “τα μαχαίρια μπροστά”. Η φωνή αυτή ήταν του 24χρονου, τον οποίο είχα συναντήσει πολλές φορές σε διάφορα σημεία και παρέες. Τότε είδα να μπαίνουν μπροστά τρία άτομα που κρατούσαν στα χέρια μαχαίρια, από τα οποία γνώρισα τα δύο και ο ένας, ήταν ο 24χρονος».


Και συνέχισε: «Ο άλλος, είναι γνωστός με το παρατσούκλι “Γ…”. Ο 24χρονος με τον “Γ…” είδα να πλησιάζουν ένα άτομο και το άτομο αυτό να πέφτει στο έδαφος και να ξαπλώνει. Το άτομο που είδα να πέφτει κάτω, ήταν ψηλότερο από τον 24χρονο και τον “Γ…”».


Το ιστορικό της σύλληψης και η εξέταση τους από την εισαγγελέα


Ο φερόμενος ως δολοφόνος του αδικοχαμένου Ρουσάκη, όπως προκύπτει, είχε καταφύγει στο Ρέθυμνο προκειμένου να γλιτώσει την σύλληψη. Χθες το μεσημέρι και υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων που δέχθηκε για να εμφανιστεί, αποφάσισε να αποκαλύψει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πού βρισκόταν για να τον παραλάβουν. Η ασφάλεια του Ηρακλείου, τον παρέλαβε από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, στο κέντρο του Ρεθύμνου. Από την Τρίτη το μεσημέρι βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου, χωριστά από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους των επεισοδίων. Η εισαγγελέας κάνει εξονυχιστική εξέταση χωρίζοντας τους κατηγορούμενους σε τριάδες εξετάζοντας άτομα τα οποία είναι από… απέναντι στρατόπεδα.


Το προφίλ του δράστη


Ο 24χρονος, ανήκει στους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ. Είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των τοπικών αρχών και μέσων ενημέρωσης και παλιότερα, όταν ανέβηκε στην οροφή του Αγίου Μάρκου, οπού παρέμεινε εκεί για δύο ώρες διαμαρτυρόμενος για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον «αρχηγό» των κινητοποιήσεων των οπαδών της Ηρακλειώτικης ομάδας.


Οι κατηγορίες εις βάρος τους


Σε βάρος του 24χρονου-αλλά και του 21χρονου που δεν έχει συλληφθεί ακόμη – ασκήθηκαν ποινικές διώξεις-για τρία κακουργήματα. Ανθρωποκτονία από πρόθεση, διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα πρόσωπα και απρόκλητες φθορές ξένης ιδιοκτησίας από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, παρόμοιες με των δύο πρώτων, χωρίς ωστόσο την ποινική δίωξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Με εξαίρεση τους τρεις γονείς των ανηλίκων που είχαν συλληφθεί για παραμέληση εποπτείας, όλοι οι υπόλοιποι κρατούνται μέχρι και το πρωί της Πέμπτης οπότε και θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος  Sport-fm
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails