Ενημέρωση Ρέππα: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι απειλούνται με εφεδρεία

Το προεδρικό διάταγμα υπ΄αριθμ. 129 που εδημοσ...

Στις συμπληγάδες των απαιτήσεων της τρόικας για ουσιαστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και των κοινωνικών αντιδράσεων που θα προκαλέσουν οι επικείμενες απολύσεις στο Δημόσιο βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα προβληματισμός για το θέμα επικρατεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Χθες, ο υπουργός Δ. Ρέππας ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΚΤΕ Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε στις πιέσεις της τρόικας να επεκταθεί η εργασιακή εφεδρεία και στο στενό δημόσιο τομέα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα αφορά τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου και όχι τους μόνιμους για τους οποίους υπάρχει η συνταγματική «προστασία». Σε κάθε περίπτωση πάντως στην κυβέρνηση μελετούν τη διεύρυνση της «δεξαμενής» των υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε εφεδρεία ή θα απομακρυνθούν, βάζοντας στο μικροσκόπιο εκτός από.......................................................
τους απασχολούμενους σε ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ, τους εργαζόμενους σε δημοτικές επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ, τους 37 χιλιάδες συμβασιούχους, ακόμη και τους 54.000 υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του στενού δημόσιου τομέα.
Αμεσα το 10% 
Ως γνωστόν, σε καθεστώς εφεδρείας αναμένεται να ενταχθεί άμεσα το 10% του προσωπικού σε ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ, δηλαδή περίπου 20 χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ δεν αποκλείεται επέκταση της εφεδρείας και στους εργαζόμενους στα ΝΠΔΔ, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην έμμεση απομάκρυνση άλλων περίπου 10.000 εργαζομένων.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν και οι συμβασιούχοι, ο αριθμός των οποίων θα πρέπει να μειωθεί δραστικά (ίσως και κατά 50%), ποσοστό που αριθμητικά σημαίνει πάνω από 18 χιλιάδες υπαλλήλους.
Τέλος υπό «κρίση» θα βρεθούν και οι περίπου 135 χιλιάδες εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (54.000 στο στενό δημόσιο τομέα), μέρος των οποίων θα οδηγηθεί στην εργασιακή εφεδρεία.
Ηλίας Μπενέκος ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails