Πρώτο βήμα για τις αποκρατικοποιήσεις Το’ πε και το’ κανε ο Βενιζέλος

Evangelos Venizelos Σε τροχιά υλοποίησης  μπαίνουν πλέον οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς ο υπουργός Οικονομικών επέβαλε την άμεση  μεταφορά των πρώτων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.
Μία μέρα μετά την σχετική εξαγγελία του Ευάγγελου Βενιζέλου, η υπογραφή του «προικοσύμφωνου» από την διυπουργική αποκρατικοποιήσεων έγινε δια περιφοράς, σε μία εξέλιξη που κινεί τις διαδικασίες για την οικονομική εκμετάλλευση κρατικών assets.

Πέρα από το ταμειακό σκέλος - το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προβλέπει έσοδα 5 δισ. ευρώ μέσα στο 2011  και 28 δισ. μέχρι το 2014- η κυβέρνηση στοχεύσει σε επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
 Το πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει:...............................


-           την επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ,
-           τις νέες άδειες του ΟΠΑΠ,
-           το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών που πρέπει να επεκταθεί ο χρόνος παραχώρησης,
-           τη νέα παραχώρηση των συχνοτήτων της κινητής τηλεφωνίας,
-           τη ΔΕΠΑ,
-           τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα ΕΛΠΕ,
-           την πρώτη ομάδα ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και μπορούν να πωληθούν και να επανενοικιαστούν με σοβαρό δημοσιονομικό όφελος.

 Το Ταμείο έχει διακομματική διοίκηση και παρατηρητές από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελεί υπό τον έλεγχο της Βουλής και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο, αρμόδιο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ρεν για τις αποφάσεις που έλαβε χθες το υπουργικό συμβούλιο για την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε στον κ. Βενιζέλο την ικανοποίησή του για τις συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες "αγγίζουν" σχεδόν το σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=144146
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails