Ο ΚΥΒΟΣ ΔΕΝ ΕΡΡΙΦΘΗ, ΣΤΗΘΗΚΕ !...Ο συμπαθής και φαινομενικά κάπως αφελής, επίτροπος των οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., ο ΄Ολι Ρεν μίλησε ξεκάθαρα χθες στην Ουάσιγκτον : "...οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα επιτρέψουν μία μη ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε θα αφήσουν τη χώρα να βγει από την ευρωζώνη,..".

Σε απλά λόγια, δηλαδή, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιτρέψουν (σπρώξουν) μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, χωρίς αυτή να βγει από την Ευρωζώνη !

Ο ΄Ολι, δείχνοντας πόσο καλός (και ωμός...), πολιτικός μπορεί να γίνει ένας πρώην ποδοσφαιριστής, φρόντισε να μην αφήσει κενά, σχετικά με τα κίνητρα και τη σκοπιμότητα των επιλογών των ηγετών :....................."άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας ή πιθανή έξοδός της από το ευρώ, θα προκαλούσε τεράστια οικονομική και κοινωνική καταστροφή, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, συνολικά. Θα είχε επίσης σοβαρές επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομία. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί !...".

Ο κύβος έχει ...στηθεί, λοιπόν, κι όλα, όλοι (και ...'Ολι), δείχνουν πως πάμε για βαθύ κούρεμα του ελληνικού χρέους, της τάξης του 50%, δηλαδή, στη διαγραφή του μισού ποσού των, περίπου, 360 δισ. Ευρώ.

Οι αμερικάνοι προέτρεψαν τους "ευρωπαίους ηγέτες", να βοηθήσουν καθοριστικά τα αδύναμα μέλη της Ευρωζώνης, που λαμβάνουν μεταρρυθμιστικά μέτρα, (διάβαζε Ελλάδα...), ενισχύοντας το EFSF, (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), έτσι ώστε να μπορέσει αυτό να απορροφήσει τις ζημιές που θα προκληθούν στο τραπεζικό σύστημα από το haircut.

Παρ΄ όλο που φάνηκε, πως οι προτροπές του Γκάϊτνερ, πρόσφατα στη μάζωξη του Eurogroup στην Πολωνία, δεν έπιασαν τόπο - κυρίως στους γερμανούς - όλες οι πληροφορίες που έρχονται, αυτές τις ημέρες από τις ΗΠΑ, όπου γίνονται η Γ.Σ. του ΟΗΕ, η τακτική σύνοδο των μελών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και η σύνοδος του G20, αναφέρουν, πως βρισκόμαστε στις παραμονές της απόφασης των ευρωπαίων να ενισχύσουν τα κεφάλαια του EFSF και να τα φτάσουν στο 1 τρισ. Ευρώ, σηματοδοτώντας έτσι το πέρασμα σε μια νέα διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, με αποφασιστικότητα και βιώσιμους τρόπους !

Ας μη βιαστούμε, βέβαια, να διαγνώσουμε κάποιο συναισθηματικό ενδιαφέρον των αμερικάνων για την Ευρώπη, τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν, καθώς οι εκτιμήσεις τους μιλάνε για επέκταση της κρίσης και στην από κει πλευρά του Ατλαντικού, με την παγκόσμια, πλέον, οικονομία να κινδυνεύει σφόδρα.
Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τις φιλελληνικές τους παρεμβάσεις, για μια σειρά λόγων και αιτιών...

Μπορεί μέσα σ΄ αυτές τις σημαντικές και σπουδαίες εξελίξεις, το βασικό "ελληνικό" ερώτημα "και η δική μας ανελέητη σφαγή, πού κολλάει και προς τι ?...", να φαντάζει επουσιώδες, αφορά, όμως, το ξεθεμελίωμα όλων των εργασιακών κατακτήσεων, δεδομένων και δικαιωμάτων, το ξεκλήρισμα ενός ολόκληρου λαού !

Η απάντηση στο αγωνιώδες αυτό ερώτημα υπάρχει διατυπωμένη εδώ και χρόνια, επαναλαμβανόμενη συνέχεια και με κάθε ευκαιρία, στις απόψεις, που επιχειρούσαν να εξηγήσουν και να δικαιολογήσουν το "γιατί δεν γίνονται ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα ;".
΄Ολα εκείνα που οι θιασώτες των άκρατων κανόνων της ελεύθερης αγοράς, κατέγραφαν στις, κατά καιρούς, επισημάνσεις τους, ως εμπόδια, αίρονται, σήμερα, με μια σκληρή - εξολοθρευτική πολιτική, που επιλέχτηκε και εφαρμόζεται στο όνομα "της διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία" ! ΄Ετσι, κάποια στιγμή, θα καταστεί συμφέρουσα η συμμετοχή των ευρωπαίων και αμερικανών κεφαλαιούχων στο "νέο σχέδιο Μάρσαλ", οι οποίοι αν και εκμεταλλευτές, θα παρουσιαστούν ως ...σωτήρες !...

Υ.Γ. Με το δίκιο τους θ΄ απορούν αρκετοί, με το φορολογικό. Ανέκαθεν οι πανταχόθεν "επενδυτές" απεχθάνονταν και πολεμούσαν τους υψηλούς ελληνικούς φορολογικούς συντελεστές, τους οποίους, όμως, η τρόϊκα διατηρεί.
Ο ...εναλλακτικός Σαμαράς, ενώ σ΄ όλα τάλλα, σχεδόν, συναινεί (μερικά τα προκαλεί, π.χ. εφεδρεία...), ή κάνει το κορόϊδο, στο φορολογικό προτείνει ακριβώς το αίτημα των κεφαλαιούχων.
Να, λοιπόν, η "χρυσή τομή", που θα οδηγήσει στην πλήρη συναίνεση, πριν ή μετά τις εκλογές : όλα καλά καμωμένα (μειώσεις κόστους εργασίας, κατάργηση δικαιωμάτων κλπ), συμπληρώνονται με τη δραστική μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και προχωράμε στην ...ανάπτυξη !...
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails