«Πράσινοι» βουλευτές ζητούν αλλαγές στο τέλος ακινήτων


«Πράσινοι» βουλευτές ζητούν αλλαγές στο τέλος ακινήτων

Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Δεκατέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ι. Αμοιρίδη, ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης κάνοντας αλλαγές στην ρύθμιση του ειδικού τέλους ακινήτων.

Προτείνουν να υπάρξει απαλλαγή της επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως 80 τ.μ. καθώς και σε οικογένειες με εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ.


Αντιπροτείνουν δε, το ποσό που θα χαθεί από τις συγκεκριμένες απαλλαγές να αντικατασταθεί με την επιβολή τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από το νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο.


Οι δεκατέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν την πρωτοβουλία τους ως βήμα κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής ενώ αιτιολογώντας την κίνησή τους επικαλούνται την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης όπου έγινε ειδική αναφορά – όπως αναφέρουν- για την προστασία των αδυνάμων κοινωνικά στρωμάτων ως πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης.


Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Κύριε Υπουργέ,


Στα πλαίσια της ομιλίας του Πρωθυπουργού επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έγινε ειδική αναφορά για την προστασία των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων ως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης.


Αγαπητέ Υπουργέ,


Βιώνουμε σήμερα όλο και πιο έντονα την αγωνία των πολιτών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδες ανάγκες της καθημερινότητας. Στην κατεύθυνση της πρόσκλησης της κοινωνίας για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια όλων οφείλουμε να προσεγγίζουμε με ρεαλισμό πλέον το θέμα της έκτακτης εισφοράς ακινήτων.


Προτείνουμε να υπάρξει αναθεώρηση του νόμου ως προς την οριζόντια εφαρμογή του επί του συνόλου των κατοικιών και να υπάρξει απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως του εμβαδού των 80 τ.μ. και σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από το σύνολο της επιβάρυνσης και αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από το νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο. Θεωρούμε ότι είναι ένα βήμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής για να “ακούσει” κοινωνία τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης».


Την επιστολή οι βουλευτές:


Ι. Αμοιρίδης

Β. Γκεγκέρογλου
Ν.Ζωίδης
Γ.Χαραλαμπόπουλος
Σ.Μαργέλης
Α.Αγάτσα
Α.Τριανταφυλλόπουλος
Α.Σιδηρόπουλος
Γ.Φραγκίδης
Π.Στασινός
Α.Παπαδόπουλος
Σ.Μοσχόπουλος
Η.Θεοδωρίδης
Δ.Βαρβαρήγος

Newsbeast.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails