ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Πάρτυ μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία

Πάρτυ μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία


Απίστευτες αποκαλύψεις για τη δράση των κυκλωμάτων που θησαύριζαν σε βάρος του Δημοσίου. Στις εφορίες κάποιοι υπάλληλοι «άνοιξαν σαμπάνιες», όταν το υπουργείο Οικονομικών εξήγγειλε ρυθμίσεις για περαίωση, ενώ τελωνειακοί εδώ και έναν χρόνο έχουν βραχυκυκλώσει την εγκατάσταση μηχανισμού ελέγχου στα βενζινάδικα για την αποτροπή λαθρεμπορίου καυσίμων. Στον ίδιο «ρυθμό» και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας που ενέχονται στη μαφία του παραεμπορίου

Ενα ατέλειωτο πάρτι μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία σε βάρος των φορολογουμένων έχει στηθεί από επίορκους υπαλλήλους, όπως αποκαλύπτει δικαστική έρευνα.
Την ίδια στιγμή, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε συνομιλία που είχε χθες με δημοσιογράφους αφήνει αιχμές για........................
συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας μεγάλων δήμων στο παραεμπόριο, ενώ γνωστοποιεί την αντίδραση τελωνειακών και εφοριακών στην εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών καυσίμων στα βενζινάδικα, με αποτέλεσμα το λαθρεμπόριο να οργιάζει...
Πιο συγκεκριμένα η έρευνα των δικαστικών αρχών βγάζει στο φως τη δράση κυκλώματος εφοριακών που «κούρευαν», κατά το δοκούν, τα πρόστιμα περαίωσης. Δικαστική λειτουργός εντόπισε περίπτωση ανώνυμης εταιρείας που πλήρωσε για περαίωση εξαετίας μόλις 20.000 ευρώ έναντι παραβάσεων ύψους 620.000 ευρώ.
Εταιρεία πλήρωσε για περαίωση εξαετίας 20.000 ευρώ αντί... 620.000 ευρώ
Εταιρεία πλήρωσε για περαίωση εξαετίας 20.000 ευρώ αντί... 620.000 ευρώ
Αποκαλυπτικές είναι και οι καταγγελίες αξιωματούχου του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες εδώ κι έναν χρόνο «ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, εφοριακοί και τελωνειακοί αλλά κι έμποροι πετρελαιοειδών αντιδρούν στην τοποθέτηση του ειδικού συστήματος μέτρησης εισροών - εκροών καυσίμων στις δεξαμενές των βενζινάδικων».
Με το σύστημα αυτό αντιμετωπίζεται δραστικά η παράνομη διακίνηση βενζίνης και ντίζελ, που στερεί στο Δημόσιο 500 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ ετησίως. Απαιτείται η έκδοση απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών και στις 14 Δεκεμβρίου, έναν χρόνο μετά την πρώτη απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Μεταφορών, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή να εκδοθεί και η απόφαση που λαμβάνει ως φορολογικά στοιχεία τις ποσότητες εισόδου κι εξόδου καυσίμων βάσει του ειδικού μηχανισμού μέτρησης.
Το ίδιο στέλεχος κάνει λόγο πως «η ΕΥΠ παρακολουθεί κορυφαία στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας μεγάλων δήμων. Ερευνά αν εμπλέκονται σε παραεμπόριο». Η λαθραία διακίνηση παράνομων εμπορευμάτων κοστίζει φόρους 4,5 με 5 δισ. ευρώ ετησίως στο Δημόσιο.
Η υψηλόβαθμη πηγή περιγράφει τις κόντρες ανάμεσα στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών καυσίμων, αλλά και την απροθυμία συνεργασίας του ΣΔΟΕ στο παραεμπόριο.
Ανατριχιαστικές... είναι και οι αφηγήσεις για τους τρόπους της λαθραίας εμπορίας πετρελαιοειδών και βιομηχανικών προϊόντων.
20.000 € ΑΝΤΙ ΓΙΑ 620.000 ΕΥΡΩ
Το κόλπο με την περαίωση

Αφορμή για τη δικαστική έρευνα, που «δείχνει» την ύπαρξη κυκλώματος, το οποίο «κούρευε» πρόστιμα περαίωσης από φορολογούμενους, ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- η... παρατηρητικότητα δικαστικής λειτουργού στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.
Η ίδια εξετάζοντας την περίπτωση ανώνυμης εταιρείας εντόπισε αναντιστοιχία μεταξύ των φορολογικών παραβάσεών της σε σχέση με το μικρό πρόστιμο που πλήρωσε για περαίωση εξαετίας και το οποίο έφτανε μόλις τα 20.000 ευρώ. Η δικαστική λειτουργός το έψαξε ζητώντας στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών και διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία αντί των 20.000 ευρώ έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 620.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα στοιχεία που της εστάλησαν, φάνηκε ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι, που είχαν ελέγξει την εταιρεία, είχαν καταχωρίσει στο σύστημα Taxis συνολικά... τρία σημειώματα. Σύμφωνα με το πρώτο, έπρεπε η εταιρεία να καταβάλει για την περαίωση 420.000 ευρώ, σύμφωνα με το δεύτερο 20.000 ευρώ, ενώ στο τρίτο 620.000 ευρώ. Ωστόσο, η εν λόγω υπόθεση είχε περαιωθεί με το εκκαθαριστικό που ζητούσε 20.000 ευρώ.
Γκέλυ Αλμαλιώτου-Καλαμπαλίκη - Χρήστος Κολώνας ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails