ΕΝΩ Η ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ ΕΒΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ Και το ΣΔΟΕ στο κυνήγι του άγνωστου βουλευτή



Και το ΣΔΟΕ στο κυνήγι του άγνωστου βουλευτή
Κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ποσό του 1.000.000 ευρώ που εξήχθη στο εξωτερικό από τον βουλευτή, δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματά του, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης. Ταυτόχρονα, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών τα εμβάσματα προς το εξωτερικό προκειμένου να εντοπίσει τον βουλευτή, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής, Ευάγγελος Αργύρης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Ζήτησα από το υπουργείο Οικονομικών να μου δώσει όλα τα εμβάσματα του 2011. Μου είπαν ότι σε κάποιες μέρες, αν προλάβουν και αύριο, θα δώσουν τις καταθέσεις με τα εμβάσματα όλων αυτών που είναι υπόχρεοι πόθεν έσχες, γι' αυτούς που έχω την ευθύνη μέσω της Επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες. 530 είναι υπόχρεοι. Δεν πρέπει να πάμε σε ονοματολογία. Αν πάρουμε τα εμβάσματα, σήμερα-αύριο, φαντάζομαι ότι θα κλείσει το θέμα» είπε ο κ. Αργύρης.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε, ωστόσο, να...........................
εννοηθεί ότι υπάρχουν νομικά προσκόμματα για να ανακοινωθεί το όνομα. «Για να ανακοινωθεί οποιοδήποτε όνομα αφορά πόθεν έσχες θα πρέπει να υπάρχει πόρισμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάτι παράνομο με την ενέργεια του βουλευτή.
Ο κ. Αργύρης είπε, επίσης, ότι ζήτησε από τον επικεφαλής της Αρχής για το "μαύρο χρήμα" να του αποστείλει ότι στοιχεία διαθέτει, «γιατί τώρα είμαστε στη διαδικασία του ελέγχου των πόθεν έσχες που συμπίπτουν με την ημερομηνία που ανακοίνωσε ο εισαγγελέας στην επιτροπή θεσμών» και ανέφερε ότι ο κ. Νικολούδης του είπε πως το θέμα «προέρχεται από μια αναφορά, καταγγελία με βάση το νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος για αυτό και δεν ανακοίνωσε το όνομα».
Και το ΣΔΟΕ στο κυνήγι του άγνωστου βουλευτή
Γρηγοράκος: Μέχρι το μεσημέρι να πεί το όνομά του
Εκκληση προς «τον βουλευτή ή την βουλευτή που έβγαλε ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, να αποκαθάρει το πολιτικό σύστημα δίνοντας εξηγήσεις», απηύθυνε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου το PSI, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Αν μέχρι το μεσημέρι δεν βγει ο συνάδελφος να πει και να δώσει εξηγήσεις, θα πρέπει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, να ανακοινώσει το όνομά του. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κατηγορήσουμε συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αυτοπροστατευτούμε και αν υπάρχουν και άλλοι να ανακοινωθούν σήμερα».
Από την πλευρά του και ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τον έλεγχο των κοινοβουλευτικών πόθεν έσχες Βαγγέλη Αργύρη, ώστε να αποκαλυφθεί ο βουλευτής που φέρεται να έχει βγάλει ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, παρατηρώντας πως «για τον πολιτικό κόσμο η γενίκευση είναι καταστροφική και πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο».
Αίτημα και από Πετσάλνικο
Ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος ζήτησε επίσης να ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών αν στις λίστες των Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό, περιλαμβάνεται έμβασμα 1 εκατ. ευρώ στο όνομα βουλευτή.

Ο κ. Πετσάλνικος απηύθυνε τηλεφωνικώς το εν λόγω ερώτημα προς το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να αποκαλυφθεί το όνομα του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου ο οποίος φέρεται ότι εξήγαγε το ανωτέρω ποσό σε τράπεζα του εξωτερικού.
Ο πρόεδρος της Βουλής κατέφυγε στην επιλογή αυτή, μετά την άρνηση του πρόεδρου της Αρχής καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Π. Νικολούδη, να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή στον κ. Πετσάλνικο.
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63620980
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails