Έδωσε φακελάκι 120.000 ευρώ


Ζητούσαν από δικαιούχο προγράμματος του αναπτυξιακού νόμου 120.000 ευρώ, προκειμένου να εγκρίνουν την εκταμίευση ποσού 4,74 εκατ. ευρώ.
Χθες άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης, μετά από καταγγελία, να έχουν....................
λάβει προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 120.000 ευρώ, προκειμένου να ανάψουν το “πράσινο φως” για την εκταμίευση ποσού 4,74 εκατ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο σε επενδυτή. Η επένδυση που είχε υπαχθεί στον Αναπτυξιακό από τις 27 Οκτωβρίου 2005, αφορούσε την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 137 δωματίων στην Κάντια Αργολίδος.
Πιο συγκεκριμένα, στις 3 το μεσημέρι κλιμάκιο του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής πήγε στο κτίριο του ΥΠ.ΑΝ στο Σύνταγμα, μπλόκαρε την είσοδο και έλεγχε την έξοδο των υπαλλήλων, ζητώντας αστυνομική ταυτότητα για να τους αφήσει να αποχωρήσουν.
Ανέβηκαν στον 4ο όροφο όπου στεγάζονται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων και το Τμήμα Ελέγχου και Εκταμιεύσεων, όπου κράτησαν όλους τους υπαλλήλους και την προϊσταμένη του τμήματος μέχρι αργά το απόγευμα. Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 120.000 ευρώ εντοπίστηκαν στην κατοχή 2 υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι πρώτοι εκβιασμοί ξεκίνησαν πριν πέντε έτη, όταν το αρχικό αίτημα των επενδυτών για συνολικό εύρος της επένδυσης στα 24 εκατ. ευρώ, αξιολογήθηκε στα 13 εκατ. ευρώ, αφού οι εν λόγω επιχειρηματίες δεν υπέκυπταν στον σχετικό εκβιασμό, ο οποίος απαιτούσε την καταβολή μίζας ύψους 700.000 ευρώ.
Όπως επισημαίνεται στη δικογραφία την περίοδο εκείνη οι δυο επιχειρηματίες κατέθεσαν “αίτηση θεραπείας” στο υπουργείο και μολονότι οι μηχανικοί του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης απεφάνθησαν ότι η επένδυση υπερβαίνει το ποσό των 17,5 εκατ. ευρώ, η συγκεκριμένη υπηρεσία ενέκρινε ότι το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στο ποσό των 13 εκατ. ευρώ.
Πηγή: matrix24.gr
 http://www.enikos.gr/society/23112,Edwse_fakelaki_120000_eyrw.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails