Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα...



«Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ έδωσε και τον χαρακτήρα των εκλογών: Οι «πλαστικές» ψευδεπίγραφες εκλογές τελειώσανε για μας, οι εκλογές του Μαΐου είναι εκλογές πολιτικού λόγου, πολιτικού διαλόγου, πολιτικής επιχειρηματολογίας
Το πρώτο.......................

ισχυρό οργανωτικό βήμα στην επιχείρηση πολιτικής «πανστρατιάς» του ΠΑΣΟΚ έκανε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας από το Εθνικό Συμβούλιο την έγκριση της λίστας των υποψήφιων βουλευτών σε 46 εκλογικές περιφέρειες.

«Τα ψηφοδέλτια πρέπει να αποτυπώνουν τις τρεις θεμελιώδεις αρχές: ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία. Και τα ψηφοδέλτιά μας πρέπει να είναι ψηφοδέλτια μάχης», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος νωρίτερα περιέγραψε το διακύβευμα των εκλογών, προσδιόρισε τους στόχους και την «εικόνα» που πρέπει να έχει η προεκλογική εκστρατεία, καθώς και την απόφαση να μην υπάρχουν «εξαιρέσεις».

Δεν υπάρχουν -υπογράμμισε- στα ψηφοδέλτια αποκλεισμοί, όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, στρατεύονται. Κατά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές της 6ης Μάη θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο λόγω συγκυρίας.
Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα

«Οι «πλαστικές» ψευδεπίγραφες εκλογές τελειώσανε για μας, οι εκλογές του Μαΐου είναι εκλογές πολιτικού λόγου, πολιτικού διαλόγου, πολιτικής επιχειρηματολογίας», εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλοντας να στείλει μήνυμα προς όλους, υποψηφίους και μη, του κόμματος ότι η εκστρατεία θα είναι λιτή και ουσιαστική.

Ως προς την πολιτική στόχευση των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε όλες τις σχετικές πτυχές και προσπάθησε να σπείρει αυτοπεποίθηση στα στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές.

«Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Τώρα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί. Ενα τεράστιο τμήμα του εκλογικού σώματος είναι διστακτικό, αμήχανο, επικριτικό, σταθμίζει τα δεδομένα, περιμένει να αποφασίσει στο τέλος της προεκλογικής περιόδου. Πρέπει να μας ακούσει, πρέπει να τους ακούσουμε - να αποκτήσουμε ξανά το ηθικό δικαίωμα ν' απευθυνθούμε στους πολίτες», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος κυρίως προς τους υποψήφιους βουλευτές και δη τους νέους.

Εθνικό Σχέδιο
Είναι πασιφανές ότι ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει την τόνωση του «ηθικού» του στελεχικού δυναμικού στη «γραμμή» της Αυτοδύναμης Ελλάδας με την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου του ΠΑΣΟΚ.

Και μάλιστα εκτιμά ότι ο «αντίπαλος» για το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι... ακριβώς η ΝΔ στον λόγο του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι προκλήσεις για τη διάσωση της χώρας. «Ας αφήσουμε τον κ. Σαμαρά στην άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει. Ας τον αφήσουμε να αναζητά την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και τη φενάκη της δικής του πρωθυπουργίας.

Δεν είναι το πρόβλημά μας ο Αντώνης Σαμαράς, το πρόβλημά μας είναι ο τόπος, που έχει ανάγκη από λύσεις, από υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, από διαχείριση της κρίσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλοντας στην πραγματικότητα να μεταδώσει στα στελέχη του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ψηλά στον δείκτη κυβερνησιμότητας και πρέπει να τον ενισχύσει με τον λόγο του.

Στο πεδίο των ψηφοδελτίων, το ΠΑΣΟΚ είχε πάντως γρήγορα ανακλαστικά. Ενέκρινε χθες 294 υποψηφιότητες από τις 426 συνολικά και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώνει εξαρχής πού θα κατέλθει.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι κατέρχεται στη γενέτειρά του στην Α' Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο Κρήτης (αλλά θα κρατήσει την έδρα στον Θερμαϊκό).

Στην Α' Αθήνας από το Επικρατείας κατέρχεται ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, καθώς και ο συγγραφέας, Θ. Χειμωνάς, ενώ στη Β' Αθήνας θα είναι υποψήφιοι δύο βουλευτές που αποφάσισαν να αλλάξουν εκλογική περιφέρεια, ίσως για διαφορετικούς λόγους, ο Δ. Ρέππας (από την Αρκαδία) και η Ροδούλα Ζήση (από τη Μαγνησία).

Στη Β' Αθήνας και ο Γιάννης Ραγκούσης, που εξελέγη βουλευτής για δύο φορές στο Επικρατείας, οι κυρίες Μ. Αποστολάκη και Μ. Ξενογιαννακοπούλου και στην Αττική ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στη Β' Αθήνας και οι κυρίες Αννα Βερούλη και Μαίρη Βιδάλη, οι πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων, Κατριβάνος, Πολύζος και Α. Δρέττα, ενώ στη Θεσσαλονίκη κατέρχεται ο Γ. Γούναρης (πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ) και στην Αιτωλοακαρνανία ο πρώην υπουργός, Χρ. Βερελής.

«ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ»
Πρωτοβουλίες για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

Για τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει το ΠΑΣΟΚ άμεσα από «σήμερα», με στόχο τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα εν όψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος, μίλησε μεταξύ άλλων στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

«Η έλλειψη αυτοκάθαρσης διευκολύνει την ισοπέδωση, τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό. Υπάρχει, όμως, δυστυχώς ένας πυρήνας αλήθειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πίσω από την έλλειψη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος να κρυφτεί και η έλλειψη τιμωρίας και απονομής δικαιοσύνης για όσους άσκησαν εξουσία, άσκησαν λαθρεμπόριο επιρροής και πλούτισαν παράνομα, μέσα από τη συναλλαγή τους με το κράτος και την πολιτική εξουσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου.

Οπως ανακοίνωσε, δε, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υπερασπίζοντας τη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων («είναι όμως προσωρινή λύση»), διεθνής εταιρεία θα αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος, ενώ οι βουλευτές του κόμματος δεν θα έχουν την πολιτική ασυλία, παρά μόνο για πολιτικά θέματα. Οι νέοι υποψήφιοι, άλλωστε, θα καταθέσουν πόθεν έσχες το οποίο θα ελεγχθεί και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, ώστε να μην υπάρχουν κρυφές πτυχές στην εικόνα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Και η επανίδρυση του κόμματος; Στο Συνέδριο στις 3 Σεπτέμβρη...

ΓΙΩΡΓΟΣ
Ολοι μαζί στην κρίσιμη συγκυρία

Στην εκλογική περιφέρεια που «κατέβηκε» για πρώτη φορά το 1981, στην Αχαΐα, θα είναι υποψήφιος ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου προβλέπει ότι «η χώρα οδηγείται σε μία από τις κρισιμότερες μετά τη Μεταπολίτευση εκλογικές και εθνικές μάχες», κάνει λόγο για το δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον και για μια ιστορική πρόκληση για την επόμενη φάση, προσθέτοντας τις λέξεις στοίχημα-διακύβευμα για το οποίο «πάλεψαν διαχρονικά οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου».

Ο τέως πρωθυπουργός κάνει έκκληση για συστράτευση όλων, ανακοινώνει ότι από την Αχαΐα (όπου έχει οικογενειακούς δεσμούς) «θα μιλήσουμε πάλι για όλα και για τις ευθύνες μας, αλλά και για την προοπτική για την οποία αγωνιζόμαστε».

ΦΩΦΩ ΓΙΩΤΑΚΗ

Οι πρώτοι 294 υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε 46 περιφέρειες
Α' Αθήνας
Αλευράς Αθανάσιος
Γερουλάνος Παύλος
Διαμαντοπούλου Αννα
Διαμαντοπούλου Αικατερίνη
Ζακολίκος Χρήστος
Ζαρκαδούλα Ελένη
Ζαχαροπούλου Ελένη
Καλαμπόκη Ασημίνα
Νικολακοπούλου Ελπινίκη
Οικονόμου Παντελεήμων
Παπουτσής Χρήστος
Παυλέα Ρόη
Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος
Χειμώνας Αθανάσιος
Β' Αθήνας
Ακρίτας Θωμάς
Αλεξανδρής Παναγιώτης
Ανδρουλάκης Δημήτριος
Αποστολάκη Μιλένα
Βαλαβάνη Αικατερίνα
Βερούλη Αννα
Βιδάλη Μαίρη
Βούρος Ιωάννης
Δοντά Ελένη
Δρέτα Αθηνά
Ευθυμίου Πέτρος
Ζέρβα Γκιουρτσιάν Ελένη
Ζήση Ροδούλα
Ζιδροπούλου Αγλαΐα
Κακλαμάνης Απόστολος
Κανταρέλης Γεώργιος
Καστρινάκης Γεώργιος
Κατριβάνος Γεώργιος
Κοντογιαννάτος Δημήτριος
Κουτρουμάνης Γεώργιος
Κιούση Αικατερίνη
Λοβέρδος Ανδρέας
Μιχαήλ - Παυλιδάκη Μαρία
Μούστου Μαρίζα
Μπέκου Εφη
Μωραΐτη Ευγενία
Νταλάρα Αννα
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Πολύζος Νικόλαος
Πρωτόπαπας Χρήστος
Ραγκούσης Ιωάννης
Ρέππας Δημήτρης
Χάλαρης Μιχαήλ
Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος
Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ
Χυτήρης Τηλέμαχος
Α' Πειραιά
Καρύδης Δημήτριος
Κατσαφάδος Βασίλης
Πάλλης Χρήστος
Πετρίτης Πέτρος
Δαρσινού Ελευθερία
Β' Πειραιά
Διαμαντίδης Ιωάννης
Λυντζέρης Δημήτρης
Μαγιάτης Ιωάννης
Μαντούβαλος Κυριάκος
Μυργιάλη Χρυσούλα
Νιώτης Γρηγόριος
Αττικής
Ασημακόπουλος Νίκος
Ασπραδάκης Παντελεήμων
Αφεντούλη Δέσποινα
Βρεττός Κωνσταντίνος
Γράψα Ελισσάβετ
Κοκολιού Ελλη
Λιάρος Αντώνιος
Παπαθεοδώρου Χριστίνα
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος
Ράπτης Γιάννης
Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή
Α' Θεσσαλονίκης
Βενιζέλος Ευάγγελος
Αβραμίδης Κωνσταντίνος
Αράπογλου Χρυσή
Γούναρης Γιάννης
Εξαδάχτυλου Ευσταθία
Καϊλή Εύα
Καλπαζίδης Σέργιος
Κεδίκογλου Ουρανία
Κυριακού Κωνσταντίνα
Μαγκριώτης Ιωάννης
Ξυλούρης Νικόλαος
Παπαστεργίου Χρήστος
Πίγγου Χαρίκλεια
Σαουλίδης Αντώνιος
Σινανά Μάρθα
Β' Θεσσαλονίκης
Ακαλίδης Σταύρος
Αρβανιτίδης Γεώργιος
Καγκελίδη Μαρία
Κουκουλεκίδης Παντελής
Μπαλασάς Αθανάσιος
Μυρώνη Βενετία
Τσιόκας Θεοχάρης
Αιτωλοακαρνανίας
Γιαννακά Σοφία
Μακρυπίδης Ανδρέας
Μωραΐτης Αθανάσιος
Βερελής Χρίστος
Κωνσταντόπουλος Δημήτρης
Παπάς Γεώργιος
Ρούση Αγγελική
Κυριακόπουλος Γιώργος
Μπαλατσούκας Ηλίας
Αρτας
Γκόκας Χρήστος
Τσιρώνης Δημήτριος
Ντερέκας Θανάσης
Χαμπίμπης Δημήτρης
Σπάκα Χριστίνα
Αχαΐας
Παπανδρέου Γεώργιος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος
Τριανταφύλλου Αγγέλα
Κάνιστρα Μαρίλια
Λάζαρης Γεώργιος
Παπαντωνοπούλου Γεωργία
Κυριακόπουλος Γεώργιος
Ρούπας Ηρακλής - Κωνσταντίνος
Σκουρλάς Κωνσταντίνος
Βοιωτίας
Αγγέλου Δημήτριος
Γεντίκη Ναυσικά
Σωτηρίου Γιάννης
Τσόνογλου Βασιλική
Γρεβενών
Παλάντζας Λάμπρος
Ταταρίδης Κυριάκος
Δράμας
Αηδόνης Χρήστος
Κεφαλίδου Ολγα
Ζουρνατζής Λάζαρος
Δωδεκανήσων
Κρεμαστινός Δημήτρης
Νικητιάδης Γιώργος
Ζωίδης Νίκος
Χατζηιωάννου Αντώνης
Φτακλάκη Λίτσα
Διακοσταματίου Σάββας
Γαβαλά Κατερίνα
Εβρου
Γεωργούλης Σταμάτης
Θεοδώρου Ευάγγελος
Ντόλιος Γεώργιος
Ρενταρή - Τέντε Ολγα
Τάρτας Ερρίκος
Τσιαούση Ελένη
Ευβοίας
Αλεξίου Γεώργιος
Κεδίκογλου Συμεών
Παπαγεωργίου Γεώργιος
Παπαναστασίου Ασημίνα
Περλεπέ Αικατερίνη
Ευρυτανίας
Καρανίκας Ηλίας
Σταμάτης Γιάννης
Ζακύνθου
Κλαυδιανού Μαρία
Γιαννάτος Ελευθέριος
Μποτώνης Διονύσιος
Ηλείας
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
Κατρίνης Μιχάλης
Κουτσούκος Ιωάννης
Πετραλιά Μαρία
Πολυζωγοπούλου Αγγελική
Ψαρρού Μεγδαλινή
Βούρτσης Αντώνης
Ημαθίας
Γικόνογλου Αθανάσιος
Καρανικοπούλου Τριανταφυλλιά
Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
Σιδηροπούλου Χρυσάνθη
Τόλκας Αγγελος
Ηρακλείου
Βενιζέλος Ευάγγελος
Βγόντζας Αντώνιος
Κεγκέρογλου Βασίλειος
Ξυλούρης Νικόλαος
Παρασύρης Φραγκίσκος
Σκραφνάκη Μαρία
Συγγελάκη Δέσποινα
Σχοιναράκη Ευαγγελία
Πολιτάκης Ματθαίος
Ινιωτάκη Ελένη
Γιαλιτάκης Νίκος
Θεσπρωτίας
Κατσούρας Χρήστος
Γόγολος Ιωάννης
Κολιογιάννη Δήμητρα
Ιωαννίνων
Οικονόμου Αθανάσιος
Παντούλας Μιχάλης
Κάσσης Μιχάλης
Φίλης Δημήτριος
Χατζηεφραιμίδης Πρόδρομος (Μάκης)
Κιτσάνου Μαργαρίτα
Ντούλια Πέρση
Καβάλας
Εμινίδης Σάββας
Κεβρεκάκης Χρυσόστομος
Ντόρλη Αικατερίνη
Παπουτσής Δημήτρης
Τιμοσίδης Μιχάλης
Καρδίτσας
Θεοχάρη Μαρία
Αλεξάκος Φώτης
Πέτσα Αθηνά
Γεννάδιος Γιάννης
Τσουκνίδας Ευάγγελος
Καστοριάς
Ζήσης Θεόδωρος
Ματσουλιάδης Πασχάλης
Ντίνα Σοφία
Πετσάλνικος Φίλιππος
Κερκύρας
Γκερέκου Αγγελική
Μπούκας Χρυσόστομος
Καρύδης Γεώργιος
Καρβούνης Σταύρος
Κουλούρης Ελευθέριος
Κιλκίς
Αναστασόπουλος Δοξάκης
Δημητριάδης Λεωνίδας
Ιωαννίδου Αλεξάνδρα
Παραστατίδης Θεόδωρος
Φραγκίδης Γεώργιος
Κορίνθου
Γκιλίτσης Χρήστος
Μπεγλίτης Παναγιώτης
Πατσιογιάννης Γιώργος
Ροτζιώκος Ιωάννης
Φαρμάκη Αικατερίνη
Κυκλάδων
Ρήγας Παναγιώτης
Βλασερός Ιωάννης
Ηλιάκης Πέτρος
Μαρινάκη Κατερίνα
Λακωνίας
Αντωνάκος Εμμανουήλ
Γρηγοράκος Λεωνίδας
Κοντογιαννάτος Αναστάσιος
Λάρισας
Εξαρχος Βασίλης
Σαχινίδης Φίλιππος
Αλεξανδρίδου Βάσω
Βαγενά Αγγελική
Παπαλιάγκας Θωμάς
Γραμμένος Ευάγγελος
Γεωργίου Αθηνά
Λασιθίου
Αθάνατος Γεώργιος
Γουλιδάκης Ιωάννης
Καράτσης Γιαννίκος
Καρχιμάκης Μιχαήλ
Λέσβου
Σηφουνάκης Νίκος
Ψαρρού Μαρία
Καπάρας Παναγιώτης
Λευκάδας
Καραβία Βασιλική (Λιλή)
Ράπτης Γεώργιος
Καρβούνης Σπύρος
Μεσσηνίας
Ανδρεάκος Κωνσταντίνος
Αποστολόπουλος Αναστάσιος
Γιαννακοπούλου Κων/τίνα (Νάντια)
Καλογερέας Ευστράτιος
Κουσελάς Δημήτριος
Φιλιππόπουλος Λεωνίδας
Πέλλας
Αλεξανδρίδου Ραχήλ
Γιουματζίδης Βασίλης
Κεχαγιάς Σωτήρης
Μουμτσιδέλης Θωμάς
Παρούτογλου Νίκος
Τζάκρη Θεοδώρα
Πιερίας
Μαλτζάρης Ιωάννης
Μίχου Μαρία
Νερολαδάκης Γιάννης
Οφίδης Αλέξανδρος
Παπαγεωργίου Αθανάσιος
Πρέβεζας
Ιωάννου Βασίλης
Βασιλάκης Περικλής
Σμπόνια Αγνή
Κατσιπανέλης Δημήτρης
Ρεθύμνου
Οθωνας Εμμανουήλ
Παπακωνσταντής Γεώργιος
Ελευθεριάδου Αννα
Σάμου
Βαρδίκος Πυθαγόρας
Σερρών
Γάδος Νικόλαος
Ζαροτιάδης Γρηγόρης
Κουτμερίδης Ευστάθιος
Μπόλαρης Μάρκος
Παπαγεωργίου Σοφία
Παπαφωτίου Αριάδνη
Πέτκογλου Ιωάννης
Τζελέπης Μιχάλης
Τρικάλων
Παταβούκας Κώστας
Οικονόμου Γεώργιος
Βαλκαφούκη Χρυσάνθη
Μαγκούφης Χρήστος
Ντιντή Χρύσα
Γατσέλης Χρήστος
Φωκίδας
Μανανάς Παναγιώτης
Παπαθανάση Αφροδίτη
Τσιλίκης Χρήστος
Χαλκιδικής
Δριβελέγκας Ιωάννης
Κατσαρού Αννα
Πάνας Απόστολος
Σακελλάρης Ζαφείρης
Χανίων
Βαλυράκης Ιωσήφ
Δαμιανάκης Ευτύχιος
Κουρουπάκη Ευαγγελία...

BHMA.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails