Πέθανε ένα από τα πιο αγαπητά αδέσποτα του Συντάγματος Το συγκινητικό κείμενο μιας αναγνώστριας για τον «Μπάμπη»


Magnify Image
Την προηγούμενη Πέμπτη πέθανε ο Μπάμπης, ο σκύλος – τροχονόμος, που ζούσε τα τελευταία 4 χρόνια στο Σύνταγμα. Νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες σε κτηνιατρείο της περιοχής. Το αγαπημένο του φανάρι ήταν..............................
αυτό που βρίσκεται στην Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου. Σε ένα συγκινητικό κείμενο που δημοσιεύει αναγνώστρια του zoosos που τον έβλεπε καθημερινά πηγαίνοντας στην δουλειά, ευχαριστεί τους δυο φιλόζωους που προσπάθησαν να βοηθήσουν το σκύλο όταν εντόπισαν τα προβλήματα υγείας που είχε.
Ανάμεσα σε άλλα γίνεται αναφορά στους ανθρώπους του ξενοδοχείου Grande Bretagne που «του επέτρεπαν μαζί με τον Γλύκα τον φίλο του να ξεκουράζεται στην είσοδο χωρίς να φοβούνται, ότι θα τους "μολύνει".
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Η Δώρα που τον έβλεπε καθημερινά στο κέντρο της πόλης γράφει γι’ αυτόν: «Ο Μπάμπης ή Μπαμπίνος (για κάποιους από εμάς) έφυγε για πάντα την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στο κτηνιατρείο, όπου νοσηλευόταν. Πάνε τέσσερα χρόνια όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά πηγαίνοντας στο γραφείο και από τότε τον συναντούσα καθημερινά περνώντας από το αγαπημένο του φανάρι (Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου).
Ήταν πιστός φύλακας του εκάστοτε τροχονόμου και τον κοίταζε στα μάτια με λατρεία παρακολουθώντας την κάθε του κίνηση. Κάθε πρωί έβλεπα αυτόν τον αξιολάτρευτο σκυλάκο. Σήμερα, που δεν είναι πια στη ζωή, νοιώθω την ανάγκη, να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους φιλόζωους ανθρώπους τον κ. Αχιλλέα και τον κ. Γιώργο, οι οποίοι ανιδιοτελώς όλα αυτά τα χρόνια του άνοιξαν τη ζεστή αγκαλιά τους και τον προστάτευαν όσο καλύτερα μπορούσαν.
Εκείνοι ήταν, που αφουγκράστηκαν τα προβλήματα υγείας του και προσπάθησαν να κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής του μέσα σ' αυτή την αφιλόξενη και σκληρή πόλη, στην οποία είχε την ατυχία να γεννηθεί και να υπάρξει.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ξενοδοχείου Grande Bretagne στο Σύνταγμα, που του επέτρεπαν μαζί με τον Γλύκα τον φίλο του να ξεκουράζεται στην είσοδο χωρίς να φοβούνται, ότι θα τους "μολύνει" το χώρο, καθώς και εκείνους, οι οποίοι περνώντας από δίπλα του έσκυβαν και τον χάιδευαν και εκείνος δεν χόρταινε τα χάδια τους εκλιπαρούσε να συνεχίζουν όλη μέρα!
Θέλω επίσης να πω σε εκείνους, που αδιάφορα τον προσπερνούσαν, ότι ποτέ δεν ήθελε να βλάψει κανέναν, και αν ενοχλήθηκαν με την παρουσία του δικό τους ήταν το πρόβλημα και τελικώς εκείνοι έχασαν.
Το μόνο, που ζητούσε τόσο απεγνωσμένα ο Μπάμπης, όπως και τα υπόλοιπα αδέσποτα, είναι η ανοχή και η αγάπη μας και αυτό δεν κοστίζει τίποτα! Καλό ταξίδι αγόρι μου θα σε θυμάμαι πάντα».http://www.lifo.gr/now/athenology/11036
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails