Αυτή είναι η λίστα Λαγκάρντ που "έχασαν" οι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου



Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το περιοδικό HOT DOC την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη περιέχει 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. 
Στη λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται μεν τα ονόματα των καταθετών, όχι όμως και τα ποσά ενός εκάστου λογαριασμού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται οι ιδιότητες των δικαιούχων. 
Τα γνωστά ονόματα που αναφέρονται είναι:.........................Επιχειρηματίες όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι, οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή, ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την δημοσίευση του φερόμενου ως περιεχόμενου της λίστας Λαγκάρντ, αρκετοί εξ αυτών, που κατονομάζονται, έχουν προβεί σε διαψεύσεις και έχουν υποστηρίξει, ότι δεν διατηρούν καν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αμφισβητώντας έτσι ουσιαστικά την αυθεντικότητα της λίστας που δημοσιεύτηκε από τοπεριοδικό «HOT DOC». Μετά από την δημοσίευση με το περιεχόμενο της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ, αναμένονται απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για το αν πρόκειται για την αυθεντική λίστα.
Οι πολίτες που εμφανίζονται στη λίστα δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση ύποπτοι φοροδιαφυγής, καθώς οι περισσότεροι εξ’ αυτών μπορούν νόμιμα να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό.

Τα ονόματα της λίστας : 









Τι δήλωσε για την αποκάλυψη της λίστας ο Κώστας Βαξεβάνης


Ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στην εκπομπή "Παρά 5", του καναλιού "Ένα Channel" τόνισε ότι ο έλεγχος των στοιχείων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι φοροκλέφτες.
Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι πρόκειται για 2059 καρτέλες, στις οποίες περιλαμβάνονται 3 πολιτικοί, ο ένας έχει πεθάνει, ένας σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκης.
http://www.parakato.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails