ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΚΚΕ Διχάζουν την Αριστερά και οι «Αγανακτισμένοι»


Παναγιώτης Τσούτσιας ΕΘΝΟΣ

Διχάζουν την Αριστερά και οι «Αγανακτισμένοι»  Σύμφωνα με τον Περισσό, υπάρχει μεθοδευμένη τακτική να σηκωθούν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των συγκεντρωμένων

Σαφή υπονοούμενα για το ποιοι κρύβονται πίσω από τους καθοδηγητές της "Πλατείας" αφήνει η ηγεσία του ΚΚΕ, καθώς κρατά πλέον αποστάσεις από το κίνημα των "Αγανακτισμένων".
Δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι το "κίνημα υπονομεύεται από τα συνθήματα που λένε "έξω από τα κόμματα", χθες με άρθρο ο "Ριζοσπάστης" -υπογράφηκε από τη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας- έθεσε το ερώτημα: "Εξω τα κόμματα και τα συνδικάτα ή με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα;". Διαφορετική οπτική και στάση κρατούν ο ΣΥΝ και η Δημοκρατική Αριστερά τα οποία βλέπουν θετικά το κίνημα των "αγανακτισμένων".
Η Κουμουνδούρου εκτιμά........................................
θετικά τα όσα συμβαίνουν στην Πλατεία Συντάγματος και αυτό καταγράφεται και στις ανακοινώσεις τόσο του ΣΥΝ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά μιλά για ισχυρό μήνυμα το οποίο, όπως υποστηρίζει, "δεν πρέπει να παρερμηνευτεί από ακραίες φωνές".
Ωστόσο, η ηγεσία του ΚΚΕ εκτιμά διαφορετικά τα γεγονότα, καθώς, όπως λέει, το κάθε αυθόρμητο κίνημα έχει ένα σκοπό, αλλά ο τρόπος εξέλιξης των συγκεντρώσεων στην Πλατεία Συντάγματος και το ερώτημα που θέτουν οι "καθοδηγητές της πλατείας" "ή έρχεστε στην πλατεία με τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, αφήνοντας τις δικές σας έξω από το κίνημα, ή μην έρχεστε, φύγετε μακριά από τις πλατείες", κρύβουν τους βαθύτερους στόχους των διοργανωτών. Σύμφωνα με τον Περισσό, υπάρχει μια καλά μεθοδευμένη τακτική να σηκωθούν διαχωριστικές γραμμές.
Διχάζουν την Αριστερά και οι «Αγανακτισμένοι»
"Ολοι όσοι κρύβονται έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό που κρύβονται. Τον οποίο προσπαθούν να συγκαλύψουν. Εμφανίζονται ως λαϊκοί ηγέτες, αλλά δεν καταδεικνύουν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού" σημειώνεται στο άρθρο του "Ριζοσπάστη".
Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μέρες έχει αρχίσει μια μεγάλη συζήτηση και στις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ για το εάν θα πρέπει να συμμετέχουν τα κομματικά μέλη στις καθημερινές συγκεντρώσεις στην Πλατεία Συντάγματος.
Η Αλ. Παπαρήγα
Ισως γι' αυτό και η Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε ότι στο Σύνταγμα είναι άνθρωποι δυσαρεστημένοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ότι είναι πολιτικοποιημένοι. Οπως και η φράση στη ΝΕΤ ότι υπονομεύεται το κίνημα αυτό από στελέχη ενός κόμματος ή ομάδας, καθώς "το απόγευμα πάνε και κάνουν τους ακομμάτιστους και διευθύνουν τους υπόλοιπους".

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι αυταπάτη να πιστεύουν οι εργαζόμενοι ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι έξω από τα κόμματα ή και εναντίον όλων.
Ο Περισσός βάζει το δίλημμα ότι μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και μέσα από το ταξικό κίνημα θα υπάρχει στρατηγική ενάντια στα μονοπώλια.
ΣΥΝ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Στις πλατείες γράφεται ιστορία υποστηρίζει ο Συνασπισμός, καθώς, όπως δηλώνουν τα στελέχη του, όλα γίνονται τη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία ψάχνει τρόπους για να μην καταρρεύσει.

"Απέναντι στη κυβέρνηση και τους δορυφόρους της συγκροτείται μέτωπο αντίστασης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας", σημειώνει η Κουμουνδούρου, η οποία καλεί τους διαδηλωτές να ενώσουν την φωνή τους με τους Ευρωπαίους συμπολίτες.
Να αφουγκραστεί το πολιτικό σύστημα την κριτική των διαδηλωτών, τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά, προσθέτοντας ωστόσο ότι "κάποιοι μπορεί να επιδιώξουν να καπελώσουν τον αυθορμητισμό και την αγωνία των διαδηλωτών" και να αξιοποιηθούν για κομματικές σκοπιμότητες.


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails