ΑΜΑΝΤΕΟΥ ΑΛΤΑΦΑΖ «Σε 3 μήνες η Ελλάδα θα είναι όρθια»


Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ Συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίτευξη προόδου στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου, σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε χθες ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.

Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίτευξη προόδου στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου, σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε χθες ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν. Παράλληλα, τόνισε ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ευρωπαϊκή αρωγή θα διευκρινιστούν "τις επόμενες εβδομάδες".
Σε αυτή τη βήμα βήμα προσέγγιση που................................................
ακολουθείται για την εξεύρεση συνολικής λύσης, ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι μετά από κάθε Eurogroup η νέα στήριξη προς την Ελλάδα λαμβάνει σταδιακά μορφή και υπογράμμισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί "πολύ σημαντική πρόοδος". Τόνισε μάλιστα ότι από την επόμενη συνεδρίαση των χωρών-μελών της Ευρωζώνης αναμένει να αποσαφηνιστούν περαιτέρω οι πτυχές της εμπλοκής των ιδιωτών, καθώς, όπως επεσήμανε, οι συζητήσεις συνεχίζονται για τα ποσά που προτίθεται να διαθέσει ο ιδιωτικός τομέας, αλλά και για το ποσοστό της κατανομής από άλλες πηγές βοήθειας. Δηλαδή τα διμερή δάνεια της Ευρωζώνης και τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.
Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου αρνήθηκε να σχολιάσει, επί της ουσίας, την αξιολόγηση της "Standard and Poor's", σύμφωνα με την οποία η γαλλική πρόταση για μετακύλιση του χρέους θα θεωρηθεί επιλεκτική χρεοκοπία. Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως, με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και αυτές που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, "σε τρεις μήνες η χώρα θα είναι όρθια".
Ο Α. Αλταφάζ δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για "περιορισμένη εθνική κυριαρχία" της Ελλάδας, αλλά αναγνώρισε ότι οι χώρες-μέλη του ευρώ που βρίσκονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής, έχουν περιορισμένα περιθώρια ευελιξίας στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής.
Βαγγέλης Δεμίρης  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails