Πάει ο Δήμας στην ΝΔ ??


ΕΝΤΟΝΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΝΔ!!!
Να το δούμε και αυτό να μας πέσουν όλα τα μαλλιά. Μια περίεργη φημολογία διαχέεται προς πάσα κατεύθυνση του πολιτικού ρεπορτάζ σήμερα. Ότι ο Πύρρος................
Διαβάστε περισσότερα...

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις - Όλες οι αλλαγές - Τα νέα όρια ηλικίας - Ποιοι χάνουν και ποιοι σώζονται


To νομοσχέδιο με τις περικοπές στις συντάξεις και στο εφάπαξ μαζι με τη διαδικασία αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης απο τα 65 στα 67 καθως και τις ανατροπές στους συνταξιούχους του ΟΓΑ έχει ως εξής: 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Η αύξηση των ετών συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 θα γίνει άπαξ το 2013. Οι χαμένοι του νέου μέτρου θα ειναι όσοι δεν εχουν προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά και άλλες κατηγορίες τις οποίες αναφέρουμε στη συνέχεια. Το μέτρο θα συμπαρασύρει και τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας. Ειδικότερα το σχέδιο νόμου όσον αφορά στο αρθρο για την αυξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αναφέρει τα εξής :...........................

Διαβάστε περισσότερα...

12.000 γιατρούς ψάχνει η Γερμανία,ανοίγει ο δρόμος για τους Έλληνες


Για χιλιάδες Έλληνες γιατρούς που αναζητούν εργασία, ανοίγει ο δρόμος για την ξενιτιά. Τα νοσοκομεία του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας που έχουν 12.000 κενές θέσεις ανοίγουν τις πόρτες τους στους Έλληνες γιατρούς που θέλουν κάνουν ειδικότητα ή να εργαστούν στη Γερμανία. Στο πλαίσιο ενημερωτικής διημερίδας για τις ευκαιρίες απόκτησης ειδικότητας............
Διαβάστε περισσότερα...

Ουδέν κρυπτόν από το μάτι της εφορίας

"Μεγάλος αδελφός" για τους φορολογουμένους

Ουδέν κρυπτόν από το μάτι της εφορίαςΣε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η άντληση φορολογικών στοιχείων από τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ύδρευσης και ηλεκτρισμού αποτελεί την αλφαβήτα των φορολογικών ελέγχων.

Με το πάτημα ενός κουμπιού ο ελεγκτής μπορεί να διαπιστώσει αν ο φορολογούμενος έχει καταγράψει στη φορολογική του δήλωση εισοδήματα τα οποία καλύπτουν τις ετήσιες δαπάνες του για φως, νερό, τηλέφωνο, δόσεις δανείων, πιστωτικές, δίδακτρα, ασφάλιστρα, αγορές μετοχών ή ομολόγων κ.λπ.

Στην Ελλάδα, από το περασμένο...................................

Διαβάστε περισσότερα...

Μετράνε και ξαναμετράνε τους 151 βουλευτές στο Μαξίμου


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου την εξέλιξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ζητούν συνεχώς να πληροφορηθούν ποιοι άλλοι μετά τους Σκανδαλίδη και Κασσή θα δηλώσουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα. Ανησυχούν μήπως φθάσουν τους 10 όπως έγραφαν τις προηγούμενες ημέρες τα ρεπορτάζ. Η προσοχή τους εστιάζεται πρωτίστως στους.......................................
Διαβάστε περισσότερα...

Ο απόρρητος φάκελος με τα φιλέτα του Δημοσίου



Στα χέρια του υπουργού Οικονομικών ο φάκελος με τα 71.000 ακίνητα του Δημοσίου. Προτάσεις για την αξιοποίησή τους από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. Το 40% των ακινήτων είναι καταπατημένα
Φάκελο με τα ακίνητα του Δημοσίου και προτάσεις για την αξιοποίησή τους παρέδωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Αυτή αποτελεί.................................................
Διαβάστε περισσότερα...

Πετρέλαιο θέρμανσης: Επιστροφή φόρου σε περισσότερα νοικοκυριά


Περισσότερα από 4.000.000 νοικοκυριά θα λάβουν επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα προμηθευτούν καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να διευρύνει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο του ετήσιου εισοδήματος αυξάνεται για.......................
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αλλάζει στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας


«Από την 1η Ιανουαρίου 2013 για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και της Τράπεζας της Ελλάδος εφαρμόζονται οι προυποθέσεις του ν.3863/2010 ως πρός τα όρια ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης όπως διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2015».
Αυτό ορίζει ρητά η νομοθετική ρύθμιση που θα περιληφθεί.........................
Διαβάστε περισσότερα...

Ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου απαντά στον N. Μιχαλολιάκο






ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ


Ο Α. Σκευοφύλαξ απαντά στο αρχηγό της Χρυσής Αυγής για την παραμύθα του Πολυτεχνείου.

"Δημοκρατία έχουμε! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και εγώ μπορώ να πω ότι γαμάω την Ορνέλα Μούτι, ποιος θα με απαγορεύσει. Το θέμα είναι ποιος θα με πιστέψει"!

Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Α. Σκευοφύλαξ, ο οδηγός του τανκ που εισέβαλε το 1973 στο Πολυτεχνείο, σε όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για το "παραμύθι" του Πολυτεχνείου που καλά κρατά.

Ο χειριστής του τανκ που...............................

Διαβάστε περισσότερα...

Άρμα Θηβών: το χωριό που άδειασε τα ταμεία του κράτους!



ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ Αγρότες "έσπειραν" πλαστά και εικονικά τιμολόγια, κερδίζοντας 10.000.000 ευρώ από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ!

Μια κοινότητα 1.070 κατοίκων στη Βοιωτία, το Άρμα Θηβών, επί σειρά ετών είχε μετατραπεί σε.. άρμα φοροκλοπών;

Αγρότες του χωριού, σε συνεννόηση με εμπόρους των Αθηνών, είχαν στήσει φάμπρικα παραγωγής πλαστών εικονικών τιμολογίων, από την οποία αποκόμισαν κέρδη 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Σ’ αυτό το ποσό ανέρχονται οι παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που επιβεβαίωσε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, το ΣΔΟΕ!

Η έρευνα που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχει............................

Διαβάστε περισσότερα...

Κίνημα στήριξης με συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη


Κίνημα στήριξης με συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη
Στο διαδίκτυο βρήκαν απρόσμενα υποστηρικτές οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης, Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη.
Ομάδα πολιτών διακινεί.....................
Διαβάστε περισσότερα...

Πρότυπο η Ελλάδα στη διαχείριση του ξεπλύματος χρήματος


Τι αναφέρουν τα στοιχεία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η Ελλάδα, από τον Ιούνιο του 2011, όχι μόνο σταμάτησε να θεωρείται «προβληματική» στον τομέα αντιμετώπισης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της διαφθοράς, αλλά, με επίσημα στοιχεία της Financial Action Task Force (FATF), θεωρείται χώρα-πρότυπο, όσον αφορά το θεσμικό της πλαίσιο και την οργάνωση-διάρθρωση των μηχανισμών καταπολέμησης της συγκεκριμένης εγκληματικότητας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε.........................................

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟ WIND HELLAS KAI FORTHNET


Ενα «φλερτ», από καιρό αναμενόμενο στην αγορά, επισημοποιείται ανάμεσα στη Forthnet και τη Wind Ελλάς. Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Forthnet γνωστοποίησε την ανταλλαγή «μη δεσμευτικών προτάσεων», με......................................
Διαβάστε περισσότερα...

Der Spiegel: Τι αναφέρει η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας


Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 δισεκατομμύρια (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισεκατομμύρια (κατά το ΔΝΤ), περιείχε μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Euro Working Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel».
Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το....................................
Διαβάστε περισσότερα...

Ανά στρέμμα ή ιδιοκτησία ο φόρος στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια


Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την ένταξη όλων των ακινήτων στον νέο ενιαίο φόρο....
«Στρεμματικό» ή κατ' αποκοπή φόρο «ανά ιδιοκτησία» σε όλα τα αγροτεμάχια, οικόπεδα και κτήματα εκτός σχεδίου, ακόμα και στις αγροτικές καλλιεργούμενες εκτάσεις, το 2013, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την ένταξη όλων των ακινήτων στον νέο ενιαίο φόρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».

Σύμφωνα με πληροφορίες...............................
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΟΤΙ Η ΛΙΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
«Δεν έχει διακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών αρχών», αναφέρει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό................
Διαβάστε περισσότερα...

Αναλυτικά οι φόροι για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες



Κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου υπογράμμισε ότι η θέσπιση δύο συντελεστών, 26% και 33%, για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους, καθιστά δικαιότερο το σύστημα, καθώς υπάρχει κλιμάκωση και έτσι μπορεί να αποφευχθεί σημαντική επιβάρυνση των υπόχρεων.
 
Από την άλλη πλευρά επισήμανε ότι η κατάργηση της................
Διαβάστε περισσότερα...

Με τρεις κλίμακες η φορολογία εισοδήματος


Μειώσεις φόρων για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

Με τρία φορολογικά κλιμάκια, στα οποία θα αντιστοιχούν συντελεστές φόρου 21%, 36% και 45% θα φορολογούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι, σύμφωνα με το νέο σχέδιο φορολογίας εισοδήματος που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Με το σχέδιο αυτό μειώνονται οι επιβαρύνσεις για όσους δεν έχουν παιδιά και δηλώνουν εισόδημα μέχρι και 25.000 ευρώ και αυξάνεται έμμεσα το αφορολόγητο όριο από τις 5.000 ευρώ στις 9.000 ευρώ για όσους δηλώνουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.


Το πρώτο κλιμάκιο προβλέπεται
..................................
Διαβάστε περισσότερα...

Περικοπές σοκ στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός παροχών



 
Ακόμη και κατά 40% ψαλιδίζονται τα ποσά που θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του φορέα σε διάφορα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα. 
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασθενείς θα αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους δεδομένου ότι τα περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δε φαίνεται να θέλουν να μειώσουν τις τιμές τους. Διαβάστε αναλυτικά πόσα κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ και πόσα θα αποζημιώνει τώρα μετά το νέο κανονισμό παροχών. 
 
 
Ακόμη και κατά 40% κόβονται τα ποσά που θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι ασθενείς-ασφαλισμένοι του φορέα. 
 
Οι τιμές που προκύπτουν μετά.....................................
Διαβάστε περισσότερα...

Κυβερνοεπίθεση hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών! Διαρροή εγγράφων άνευ προηγουμένου!


anonymous [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Κυβερνοεπίθεση hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών! Διαρροή εγγράφων άνευ προηγουμένου!Κυβερνοεπίθεση  με ταυτόχρονη διαρροή απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων, πραγματοποίησαν hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη της συντακτικής ομάδας του SecNews τις πρώτες πρωινές ώρες. Η νέα ισχυρή κυβερνοεπίθεση, μια από τις σημαντικότερες κατά την άποψή μας των τελευταίων ετών εναντίον Ελληνικών κυβερνητικών δικτύων, είχε κύριο στόχο την διαρροή εγγράφων και πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας (!). Δείτε παρακάτω πως................................
Διαβάστε περισσότερα...

6.250 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ανά τρίμηνο


6.250 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ανά τρίμηνο
Του Ηλία Μπενέκου
«Διαθεσιμότητα» και «κινητικότητα» είναι οι δύο λέξεις που θα συνοδεύσουν χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Με τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας για τον τελικό αριθμό των απομακρύνσεων να φτάνει στην τελική της μορφή, προκρίνοντας 2.000 άμεσες αποχωρήσεις μέσα στο επόμενο δίμηνο και άλλες 25 χιλιάδες το 2013 (6.250 ανά τρίμηνο), με τελικό στόχο τις 150 χιλιάδες μέχρι το 2015, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλείται να οριστικοποιήσει τις «δεξαμενές» από τις οποίες θα προέλθουν οι υποψήφιοι για αποχώρηση.
Υπό το φως των...............................................
Διαβάστε περισσότερα...

Μνημόνιο Νο3: Οι 56 αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας και στην οικονομία


Μνημόνιο Νο3: Οι 56 αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας και στην οικονομία

Του Κώστα Τσαχάκη
Ατελείωτη είναι η λίστα των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και τα οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Το δημοσιονομικό πακέτο έχει κλείσει στα 13,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, εκ των οποίων τα 10,5 δισ. ευρώ θα προκύψουν από τη μείωση δαπανών και τα 3 δισ. ευρώ από την αύξηση της φορολογίας.
Όμως ο βασικός κορμός των............................................
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Γερμανοί στην Αργολίδα 1941-Κατοχή – προβλήματα επιβίωσης. Ο Βομβαρδισμός της 14ης Οκτωβρίου 1943. Ο λαός αντιστέκεται.-Το ΕΑΜ κύριος φορέας αντίστασης. Η περίπτωση Κουβελάκη. Μέρες οργής. Οι Γερμανοί φεύγουν.


Χριστούγεννα 1940-41, «κάπου στην Αλβανία». - Θάνος Μπόμπος, Τάκης Σαγκανάς – Γιάννης Λογοθέτης –
Οι επίστρατοι της Αργολίδας κατά τον πόλεμο του 1940 στελέχωσαν κυρίως το 8ο  Σύνταγμα Πεζικού Ναυπλίου, το ο­ποίο ανήκε στην IVη Μεραρχία. Το Σύνταγμα αυτό δραστη­ριοποιήθηκε στην περιοχή της Ηπείρου και ειδικότερα στους τομείς Αργυροκάστρου – Λιμποχόβου – Πρεμετής – Κλεισού­ρας και ήταν από τις ελάχιστες μονάδες, που συμπτύχθηκαν με τάξη μετά την οπισθοχώρηση και τη συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς. Έτσι στις 2.5.1941 έφτασε στη Ναύπακτο και στις 9/10.4.1941 διεκπεραιώθηκε στην Πελοπόννησο (Ψαθόπυργο), όπου και διαλύθηκε.
Οι Γερμανοί βέβαια έφτασαν στο ‘Αργος πολύ νωρίτερα, την ίδια ακριβώς μέρα που μπήκαν και στην Αθήνα. Ενώ οι συμμαχικές δυνάμεις υποχωρούσαν................................
Διαβάστε περισσότερα...

«Στον πάγο» από την ΕΤ3 ο Χρ. Δάντσης...




...που μίλησε για αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη...
Η διοίκηση της ΕΤ3 «εξαφάνισε» από όλες τις ζωντανές εκπομπές τον δημοσιογράφο Χ. Δάντση, όταν αυτός σε ζωντανή εκπομπή της ΝΕΤ, μίλησε για αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη.

Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου αφορούσε.............................
Διαβάστε περισσότερα...

Spiegel: Η τρόικα θα ζητήσει 150 νέες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα


Οι διεθνείς πιστωτές θα ζητήσουν από την Ελλάδα να πραγματοποιήσει επιπλέον 150 μεταρρυθμίσεις στην πληγείσα από την κρίση οικονομία της, καθώς η χώρα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, αναφέρει στην έκδοση της Κυριακής το γερμανικό περιοδικό Spiegel, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στο δημοσίευμά του το Spiegel, όπου επικαλείται μια ενδιάμεση έκδοση των πορισμάτων της τρόικας, αναφέρει ότι η Αθήνα θα λάβει τελικά τη διετή επιμήκυνση για την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά αυτή η καθυστέρηση θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με το περιοδικό, στην.........................................
Διαβάστε περισσότερα...

"Φέρναν τη ζωή στα δυο στεγνά τους χέρια σαν ποτάμι" έγραφε ο Γιάννης Ρίτσος, πρωθυπουργέ μου.Μη μου τον Ρίτσο τάραττε, πρωθυπουργέ μου


Φέρναν τη ζωή, όχι τον θάνατο, όχι τη φτωχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Πρωθυπουργέ μου.
Σαν ποτάμι, ορμητικά, με αγάπη, με χαρές, με πόθους, με πάθος με αγώνες. Πρωθυπουργέ μου.

Στα δυο στεγνά τους χέρια. Που ήταν στεγνά γιατί "τα έδωσαν όλα, δεν κράτησαν τιποτα για τον εαυτό τους" κατά δήλωση του ποιητή. Οπως κι εκείνος. Οπως κι οι σύντροφοι.

Κοίτα ένα γύρο και πέσμου, πόσους με στεγνά χέρια βλέπεις γύρω σου; Νομίζω κανέναν. Πρωθυπουργέ μου

Ασε τον Ρίτσο σε μας, που........................................
Διαβάστε περισσότερα...

«Χ.Α-friendly» καλλιτέχνες: Τα μαύρα πουκάμισα του πολιτισμού


«Χ.Α-friendly» καλλιτέχνες: Τα μαύρα πουκάμισα του πολιτισμού
Δεν πέσαμε από τα σύννεφα με τις φιλοχρυσαυγίτικες δηλώσεις του Notis στην Τατιάνα Στεφανίδου στο Star. Το κανάλι του Βαρδινογιάννη προβάλλει με ζήλο τη λαιφ-σταιλάτη πλευρά της Χ.Α., πότε με αφιερώματα στο τανγκό του Κασιδιάρη ή στο γάμο του Παναγιώταρου, και άλλα χαζοχαρούμενα ινφομέρσιαλ της φιλοναζιστικής κοινοβουλευτικής πλέον συμμορίας.
της Αφροδίτη Πολίτη

Το τηλεοπτικό πλάνο με τον νεο-λαϊκό τραγουδιστή ξαπλωμένο..........................
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ονόματα-φωτιά της λίστας Λαγκάρντ και τα ερωτηματικά - Ένταλμα σύλληψης για τον Κώστα Βαξεβάνη


Πάταγο έχει κάνει από την Παρασκευή η δημοσίευση από το περιοδικό Hot Doc και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη των ονομάτων που φέρονται πως περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ».
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος γράφει στο editorial του περιοδικού πως η απόφαση του να δημοσιεύσει τη λίστα με τα ονοματεπώνυμα των φερόμενων ως καταθετών στην τράπεζα HSBC ήταν συνειδητή. «Δεν ήταν χωρίς σκέψη» σημειώνει και δικαιολογεί την δημοσίευση των ονομάτων με το σκεπτικό πως «πρέπει να σταματήσει η λιστολογία και η λησταρχία». «Δημοσιεύουμε όσα δημοσιεύουμε συνειδητά» υπογραμμίζει και αφήνει υπόνοιες για συνέχεια στις αποκαλύψεις την ερχόμενη εβδομάδα γράφοντας «Την Πέμπτη η συνέχεια».
Τα ερωτηματικά
Ωστόσο, η δημοσίευση των..........................
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΔΟΕ: «Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την... έχασαν»

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Ο ΚΙΝΑΙΔΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΛΕΣΒΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ!



"ΤΑ ΣΠΑΕΙ" ΠΑΛΙ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Ο ΚΙΝΑΙΔΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΛΕΣΒΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ! Αντιδράσεις προκαλεί και πάλι ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, που μιλά για την παράσταση Corpus Christi, τους ομοφυλόφιλους και τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.
Η παράσταση στο θέατρο Χυτήριο προκάλεσε συζητήσεις και επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής και θρησκευτικών οργανώσεων. Ο Μητροπολίτης Πειραιά, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash διερωτάται τι θα έλεγε η πολιτεία αν οι πρωταγωνιστές, ήταν άλλοι.................
Διαβάστε περισσότερα...

Διόδια Εθνικών Οδών επαρχίας Άργους 1867



 
 Περί επιβολής διοδίων εις την μεταξύ Ναυπλίου και Άργους  εθνικήν αμαξιτήν οδόν.
 Περί επιβολής διοδίων της από Τριπόλεως εις Μύλους Ναυπλίας εθνικής οδού. 

Τα διόδια στους εθνικούς δρόμους δεν είναι βέβαια σύγχρονη εφεύρεση. Αντίθετα μάλιστα υπήρξε αρκετά παλαιά. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας κάποιο ποσό, ανάλογο με τα σημερινά διόδια αλλά για άλλη αιτία (την ασφάλεια των δρόμων), πληρωνόταν στους Δερβενατζήδες, στα στενά περάσματα των οδικών αρτηριών (τα Δερβενάκια). Μετά την ανεξαρτησία και αφού με Βασιλικά Διατάγματα καθορίστηκαν ποιοι δρόμοι είναι εθνικοί θεσμοθετήθηκαν τα πρώτα διόδια.
Τα διόδια έβγαιναν σε........................
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βομβαρδισμός του Αργους στις 14ης Οκτωβρίου 1943 από τους συμμάχους



 Το αεροδρόμιο του Άργους απετέλεσε πολλές φορές στό­χο των συμμαχικών αεροπλάνων, τα οποία επέδραμαν ενα­ντίον του, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη ε­πιτυχία, πάντα όμως χωρίς να αφήνουν περιθώρια στους Γερμανούς για εφησυχασμό. Η πρώτη επιδρομή που έχει καταγραφεί έγινε το.......................
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η λίστα Λαγκάρντ που "έχασαν" οι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου



Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το περιοδικό HOT DOC την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη περιέχει 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. 
Στη λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται μεν τα ονόματα των καταθετών, όχι όμως και τα ποσά ενός εκάστου λογαριασμού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται οι ιδιότητες των δικαιούχων. 
Τα γνωστά ονόματα που αναφέρονται είναι:.........................
Διαβάστε περισσότερα...

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο


Ο κ. Λοβέρδος λέει ότι θα στηρίξει χωρίς εκπτώσεις τη συμφωνία των τριών αρχηγών, όμως διαμηνύει ότι η δική του κόκκινη γραμμή είναι «όχι μέτρα κι ό,τι να' ναι»
Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, δηλώνει σε συνέντευξή του ο Ανδρέας...
Λοβέρδος, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα είτε για την ανεξαρτητοποίησή του είτε για τη δημιουργία νέου κεντροαριστερού πόλου που θα καταφέρει -όπως λέει- να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, υποστηρίζει ότι............................

Διαβάστε περισσότερα...

Μνημόνιο 3: Οι 56 αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας και στην οικονομία


Του Κώστα Τσαχάκη
Ατελείωτη είναι η λίστα των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και τα οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Το δημοσιονομικό πακέτο έχει κλείσει στα 13,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, εκ των οποίων τα 10,5 δισ. ευρώ θα προκύψουν από τη μείωση δαπανών και τα 3 δισ. ευρώ από την αύξηση της φορολογίας.
Όμως ο βασικός.........................................
Διαβάστε περισσότερα...

Το 3ο Μνημόνιο.Έρχονται 3 κύματα απολύσεων


Της Δήμητρας Καδδά
 
Εφεδρεία 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 αλλά και νέο κύμα στην συνέχεια μετά από «αυστηρή αξιολόγηση» με στόχο  150.000 αποχωρήσεις έως το 2015, δεκάδες προαπαιτούμενα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ αλλά και μεταρρυθμίσεων στις αγορές που πρέπει να ψηφιστούν πριν από τη δόση,  νέους όρους για τις τράπεζες και τις αποκρατικοποιήσεις, περιλαμβάνουν τα σχέδια του υπό διαμόρφωση μνημονίου που βλέπουν τη δημοσιότητα. Περιλαμβάνουν και αυστηρότερη ρήτρα για νέα μέτρα αλλά και θετική ρήτρα καλύτερων επιδόσεων.
 
Αυτά όμως που δεν περιλαμβάνουν ίσως είναι και τα πλέον καθοριστικά. Ο λόγος για τις παρεμβάσεις στο εργασιακό που ήταν έως αργά χθες τη νύχτα αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τα κόμματα. Ο λόγος επίσης για τις νέες ρήτρες που φέρεται να ζητούν οι Γερμανοί (κατ΄ άλλους μόνο ο κ. Σόιμπλε)  μεταξύ άλλων  κλειστό λογαριασμό με εξωτερική διαχείριση, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, διάθεση σε αυτόν μέρους των εσόδων, αυτόματες περικοπές δαπανών και............................
Διαβάστε περισσότερα...

Εικονικό τιμολόγιο ύψους 610.000 μεταξύ μονής του Αγίου Όρους και κρατουμένου!


Ένα απίστευτο λαβράκι φαίνεται ότι εντόπισαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων στην περιοχή της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται σε δελτίο Τύπου της υπηρεσίας, εντοπίστηκε εικονική συναλλαγή με πλαστό τιμολόγιο...............
Διαβάστε περισσότερα...

«Υπάρχουν ''ξέφτια''-συμπαθούντες της 17 Νοέμβρη που δε συνελήφθησαν ποτέ»


«Υπάρχουν ''ξέφτια''-συμπαθούντες της 17 Νοέμβρη που δε συνελήφθησαν ποτέ»

Ο Γ. Διώτης μιλάει για την εποχή που ήταν επικεφαλής στον τομέα της αντιτρομοκρατίας

Υπήρξε ανακριτής της «17 Νοέμβρη». Συνεργάστηκε με μυστικές υπηρεσίες, δούλεψε με πολλούς ανθρώπους. Αλίευε μυστικά και αξιολογούσε πληροφορίες που έφταναν στα χέρια του. Αναμφίβολα, ο Γιάννης Διώτης ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην πάταξη της τρομοκρατίας αφού διετέλεσε επικεφαλής στον τομέα της αντιτρομοκρατίας και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος από το 1994 έως το 2004.

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash», ο εισαγγελέας μίλησε στο Γιώργο Τράγκα για το ρόλο του στην εξιχνίαση της τρομοκρατίας και όχι μόνο…........................
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αντιτάσσει ο Μανιτάκης στην Τρόικα για να αποφευχθούν οι απολύσεις


Τι αντιτάσσει ο Μανιτάκης στην Τρόικα για να αποφευχθούν οι απολύσεις
Τα «όπλα» αυτά, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, είναι η άμεση απόλυση τουλάχιστον 2.000 επίορκων και υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, των «κοπανατζήδων» και των «ακατάλληλων», οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, που έως το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα φτάσουν περίπου τους 50.000, καθώς και η μείωση των δομών των υπουργείων κατά 50% -έπειτα από αξιολόγησή τους, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το Νοέμβριο. Οι δανειστές, σύμφωνα με το μνημόνιο, ζητούν την απόλυση 2.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2012 και ακόμη 25.000 έως 30.000 υπαλλήλων μέσα στο 2013, με στόχο έως το 2015 στο Δημόσιο να υπηρετούν 150.000 λιγότεροι υπάλληλοι. Από την πλευρά του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί και θα ξεπεραστεί μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις και την εφαρμογή της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει, αλλά η τρόικα επιμένει σε ένα «σαφές πολιτικό μήνυμα».
Επισημαίνεται πως...............................
Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκινητική ιστορία της μικρής γοργόνας από το Περού... (pics)


Αυτό το κοριτσάκι από το Περού είναι γνωστό ως “Η Μικρή Γοργόνα”, καθώς γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική ανωμαλία: Τα πόδια της (κόκαλα, μύες και αρτηρίες) ήταν ενωμένα. Η μικρή Milagros Cerron έχει ήδη υποβληθεί σε 3 δύσκολα χειρουργία τα τελευταία 5 χρόνια, και θα χρειαστεί μερικές ακόμη επεμβάσεις για να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Παρά το γεγονός ότι..................
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος – «βόμβα» του ΟΑΕΔ: Μειώνεται το επίδομα ανεργίας!


Περισσότερο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ.
Οι αλλαγές αυτές -που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους- προβλέπονται, σύμφωνα με το «Έθνος», στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής:
  • Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.
  • Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.
Ενδεικτικά αναφέρονται δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:..........................
Διαβάστε περισσότερα...

“Δεκάδες καθηγητές ΑΕΙ υπεξαιρούσαν εκατομμύρια από τον ειδικό λογαριασμό των Ιδρυμάτων”


Δεκάδες καθηγητές ΑΕΙ υπεξαιρούσαν εκατομμύρια από τον ειδικό λογαριασμό των ΙδρυμάτωνΔεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές χρωστάνε μεγάλα ποσά στα Ιδρύματα καθώς επί χρόνια…
δεν πληρώνουν το ειδικό «τέλος» 15% προς τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που ασκούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα με δελτίο παροχής υπηρεσιών είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να καταβάλλουν........................
Διαβάστε περισσότερα...

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή «έξοδο» -απόλυση- δημοσίων υπαλλήλων


Σε τρεις βασικούς άξονες κινείται το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να ικανοποιηθεί η απαίτηση της τρόικας για την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012.

Με τρία βασικά «όπλα», που περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, φαίνεται να αντιμετωπίζει το υπουργείο την αρχική απαίτηση της τρόικας για την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012, ζήτημα το οποίο -πέρα από την πολιτική του διάσταση- θα είχε και άμεσο αντίκτυπο στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου, το οποίο επιχειρείται από τον αρμόδιο υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη. 

Τα «όπλα» αυτά, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, είναι
..............
Διαβάστε περισσότερα...

Reuters: Εκτός τροχιάς η Ελλάδα, θα χρειαστούν νέα μέτρα


Reuters: Εκτός τροχιάς η Ελλάδα, θα χρειαστούν νέα μέτρα Σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα χρειαστεί να προχωρήσει η Αθήνα, καθώς το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020, όπως έδειξε την Πέμπτη μια προκαταρκτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αποσπάσματα από την έκθεση του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.
«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και.........
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΜΟΣΙΟ: Προς μετακίνηση ή απόλυση 32.000 υπάλληλοι μέσα σε 13 μήνες


ΔΗΜΟΣΙΟ: Προς μετακίνηση ή απόλυση 32.000 υπάλληλοι μέσα σε 13 μήνες

ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
Συνολικά 32.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του 2013 σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναμένεται να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές, το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα την ερχόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στο νομοσχέδιο θα περιγράφεται η δέσμευση.................
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί οι δανειστές αποφάσισαν να μας σώσουν


  • 1
     


 Γιατί οι δανειστές αποφάσισαν να μας σώσουν
Οι παράγοντες που λειτουργούν αποτρεπτικά για μία πιθανή εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους δανειστές της.
Είναι ίσως το δεύτερο σημαντικότερο κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για την οριστική σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Το πρώτο έχει να κάνει με την οικονομική βοήθεια που έχει λάβει το ελληνικό κράτος από τους επίσημους δανειστές του…............
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι χάνουν από το νέο καθεστώς αποζημιώσεων


 
 Ποιοι χάνουν από το νέο καθεστώς αποζημιώσεων
Χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, με αποδοχές από 2.000 ευρώ ως και 10.000 ευρώ και προϋπηρεσία πάνω από 16 χρόνια επηρεάζονται από το νέο σύστημα υπολογισμού των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μόνο σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες απασχολούνται περί τις 130.000 άτομα, από αυτούς περί τις 60.000 έχουν αμοιβές άνω των 2.000 ευρώ.
Από το σύνολο των εργαζόμενων στη χώρα που..........................
Διαβάστε περισσότερα...

Μοιραίο τέλος για την αρκούδα του Τσοτυλίου



Μοιραίο ήταν το τέλος για τη «Ζαΐρα», την ενήλικη θηλυκή αρκούδα η οποία φώλιαζε κοντά στον οικισμό του Τσοτυλίου εδώ και δύο χρόνια. Τόσο το 2011 όσο και το 2012, η παρουσία της θηλυκής αρκούδας μαζί με τα μικρά της (2 την πρώτη χρονιά και 1 τη δεύτερη), τόσο κοντά στον οικισμό είχε απασχολήσει τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τις αρμόδιες αρχές, δεδομένης της φαινομενικής τουλάχιστον εξοικείωσης της με την ανθρώπινη παρουσία.

Η συγκεκριμένη αρκούδα η οποία είχε...........................
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά για τη ρύθμιση των οφειλών στον ΟΑΕΕ


Share/Save/Bookmark
Εξήντα δόσεις για τη ρύθμιση των οφειλών στον ΟΑΕΕ και διαχωρισμό του κλάδου υγείας με αυτόν της σύνταξης, με προαιρετική την πληρωμή του ενός από τους δύο, ζητάει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ανδρ. Μιχάλαρος.
Με ιδιαίτερη έκπληξη αντιμετώπισε η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά τις ανακοινώσεις της Διοίκησης του ΟΑΕΕ περί «ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών» προς τον Οργανισμό. Ο κ. Μιχάλαρος επισημαίνει: «Ο ΟΑΕΕ θα πρέπει να....................
Διαβάστε περισσότερα...

Related Posts with Thumbnails